Dette skjer i dag

Dette er blant de ventede hendelsene fredag 12. januar.

Trump til legen

USAs president Donald Trump skal til sin første offisielle helsesjekk siden han ble innsatt for et år siden. Før valget skrev legen hans et brev der han betegnet Trumps fysiske styrke og utholdenhet som «ekstraordinær» og sa resultatene fra hans siste helsesjekk var «forbausende fortreffelige».

Søreide møter Guterres

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) møter FNs generalsekretær António Guterres i New York. Hun skal også treffe flere andre ledere i FN-systemet, blant annet sjefene for UNICEF og for de fredsbevarende operasjonene.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

To dommer

Det er ventet dom i gruppesøksmålet Forbrukerrådet har anlagt mot DNB på vegne av 180.000 kunder om hvorvidt fondene kundene investerte i ble forvaltet aktivt.

Dom er også ventet i saken der Dennis Vareide – fra Youtube-duoen PrebzOgDennis – har saksøkt en annen Youtube-bruker for ærekrenkelser.

Siste frist for Hurtigruten

Fredag går fristen ut for å legge inn anbud på å drive kystruten mellom Bergen og Kirkenes.

Dagens operatør, Hurtigruten, kunngjorde allerede i november at det ønsker å fortsette den tradisjonsrike skipsruten langs kysten.

Presidentvalg i Tsjekkia

Den innvandringskritiske Milos Zeman håper på gjenvalg og er favoritt til å vinne valget. Den første valgomgangen holdes fredag, og Zeman stiller mot åtte motkandidater.

(©NTB)