Dette skjer i dag

Dette er blant de ventede hendelsene torsdag 30. november.

SSB legger fram sin økonomiske analyse

Statistisk sentralbyrå (SSB) legger fram sin analyse av utsiktene for norsk og internasjonal økonomi fram mot 2020. Forskningsdirektør Kjetil Telle innleder om konjunkturtendensene for Norge og utlandet.

Forsker Roger Hammersland tar for seg prognoser for internasjonal økonomi, mens forsker Thomas Von Brasch orienterer om norsk økonomi. Blant emnene er veksten i økonomien, arbeidsledigheten, boligpriser og lønns- og prisvekst.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Politidirektoratet legger fram innspill til Bevæpningsutvalgets forslag

Politidirektør Odd Reidar Humlegård og beredskapsdirektør Knut Smedsrud presenterer Politidirektoratets innspill til Bevæpningsutvalgets forslag.

I mars konkluderte utvalget med at politiets våpen fortsatt bør ligge innelåst i bilen. Kun tre politimestre er uenige, men forskerne mener utvalget har sett for lite på hvordan politiet selv opplever hverdagen.

Stortingsredegjørelse om EU- og EØS-saker

Debatt i Stortinget om viktige EU- og EØS saker. I tillegg skal representantforslaget om retten til å få pensjonsslipp tilsendt i posten behandles.

Det blir også initiativdebatt om næringsvirksomhet på Svalbard, etter initiativ fra næringskomiteen.

Høringer om stans av våpeneksport og Afghanistan-returer

Utenriks- og forsvarskomiteen avholder høring om eksport av forsvarsmateriell samt representantforslag om å stanse våpeneksport til landene som deltar i den Saudi-ledede operasjonen i Jemen.

Kommunal- og forvaltningskomiteen avholder høring om representantforslag om stans i returer av asylsøkere til Afghanistan.

Praljak-saken etterforskes

Krigsforbryterdømte Slobodan Praljak tok sitt eget liv i FNs krigsforbryterdomstol for det tidligere Jugoslavia. Det etterforskes nå hva slags gift Praljak drakk, hvordan han fikk tak i den og hvordan han fikk smuglet den inn i retten.

Praljak hadde sittet i varetekt i Haag siden 2004 og hadde derfor alt sonet 13 år av dommen på 20 år.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Regjeringsdrøftinger i Berlin

Tysklands statsminister Angela Merkel, SPD-leder Martin Schulz og CSU-leder Horst Seehofer møter president Frank-Walter Steinmeier for å drøfte muligheten for en ny koalisjonsregjering.

Steinmeier har forsøkt å presse partiene til å gjøre mer for å få en regjering på plass.