Dansk sykepleier mistenkes for minst fire drap

Den 30 år gamle danske sykepleieren som ble pågrepet i mars, siktet for å ha tatt livet av tre pasienter, er nå siktet for ytterligere ett drap. Hun mistenkes for å ha tatt livet av langt flere.

Ifølge siktelsen tok sykepleieren kort tid før pågripelsen i vår livet av tre pasienter på én og samme natt ved sykehuset der hun jobbet. Dette skal hun ha gjort ved å gi dem sprøyter med morfin og sovemedisin.

Tirsdag ble varetektsfengslingen forlenget, samtidig med at det ble kjent at kvinnen også mistenkes for å ha tatt livet av en pasient i 2012. Ifølge den utvidede siktelsen ble hun mistenkt for dette alt den gang.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Under tirsdagens fengslingsmøte kom det fram at det har skjedd uvanlig mange dødsfall på avdelingene der sykepleieren arbeidet i Nykøbing Falster.

Mellom 2010 og 2012 døde det årlig mellom 75 og 95 pasienter der hun jobber, og da hun forlot sykehuset sank tallet til 52.

Tidligere kollegaer av sykepleieren har i avhør fortalt at de mistenkte kvinnen for å ha tatt livet av pasienter. (©NTB)