Mange mennesker deltok i våkenatten utenfor Emanuel African Methodist Church i Charleston i South Carolina natt til søndag. Søndag ettermiddag åpner kirken igjen og holder sin første gudstjeneste etter onsdagens massedrap. Foto: Reuters / NTB scanpix

Charleston-kirke åpner igjen etter massakren

Kirken i Charleston der ni afroamerikanske kirkegjengere ble drept denne uken, åpner igjen søndag for den første gudstjenesten etter massakren.

Mange mennesker er ventet til søndagens minnegudstjeneste i Emanuel African Methodist Church.

Kirken er en av de historisk viktigste menighetene i det afroamerikanske samfunnet i USA, og et stort antall tilreisende fra hele landet har kommet til Charleston for å vise sin respekt for de døde og delta i de mange minnemarkeringene som er planlagt i byen i løpet av søndagen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Ni afroamerikanere ble drept, deriblant kirkens pastor, da 21 år gamle Dylann Roof åpnet ild inne i kirkerommet onsdag. Han ble pågrepet torsdag og er siktet for drap og ulovlig våpenbesittelse.

Roof har flere ganger gitt uttrykk for sterkt rasehat, og lørdag ble det funnet et manifest med rasistisk innhold som trolig er skrevet av Roof.

På samme nettside ble det også funnet mange bilder som viser Roof posere med våpen, hvor han brenner det amerikanske flagget og lignende.

Les også
Obama kjemper videre for skjerpede våpenlover
Les også
Etterforsker Roof for terrorisme
Les også
Obama kjente det ene offeret i kirkemassakren
Les også
Ni drept i skyting i historisk kirke i USA