Narkotiltalte Gjermund Cappelen svarte på spørsmål fra pressen da saken mot han og sju medtiltalte startet i Asker og Bærum tingrett mandag. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Cappelen til Jensen: Denne saken er en tragedie

Gjermund Cappelen karakteriserer opprullingen av hele narkosaken mot ham selv og politimannen Eirik Jensen som en tragedie.

– Det var ikke enkelt å utlevere Eirik Jensen, sier Cappelen til journalistene som skal dekke den seks uker lange rettssaken mot ham og sju andre i Asker og Bærum tingrett.

Den 48 år gamle bærumsmannen skal forklare seg sist av de sju tiltalte, men valgte å snakke med pressen under en pause i retten mandag. 48-åringen er utpekt som hovedmann i den omfattende narkosaken, men selv om han selv har tilstått organisert kriminalitet og besittelse og salg av 1,3 tonn hasj, har han ikke navngitt noen andre enn Eirik Jensen i saken.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Jeg er her for å gjøre opp for meg så får andre gjøre hva de velger å gjøre. Jeg er her for det jeg har gjort, og det er tilstrekkelig, sier Cappelen til NTB.

Sammen med den tidligere lederen for seksjonen for organisert kriminalitet i Oslo er Cappelen også siktet for innførsel av opptil 25 tonn hasj. Denne rettssaken er ventet for domstolene først til neste år.

Les også
Mafiatiltalte Gjermund Cappelen for rettenGjermund Cappelen
Les også
Cappelen siktet for innførsel av 25.000 kilo hasj