Konsentrasjonsleiren Auschwitz fra 2. verdenskrig er nå et polsk museum, som får besøk av mange turister fra hele verden hver dag. Avbildet er høyspentledningen, som omringet leiren, og et tysk varselsskilt. Foto: Berit Keilen / NTB scanpix

Britiske tenåringer pågrepet for tyveri fra Auschwitz

To britiske skoleelever er blitt pågrepet i Polen, mistenkt for å ha stjålet gjenstander fra Auschwitz.

Den tidligere konsentrasjonsleiren er nå museum. Mandag skal vakter ha oppdaget tenåringene mens de gravde i bakken i et område som under annen verdenskrig ble brukt til å sortere personlige gjenstander som ble konfiskert fra fangene.

– De pågrep dem og oppdaget at de var i besittelse av potteskår, knapper, deler av en barberhøvel og en bit av en skje, opplyser en talsmann ved museet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

LEDER:Omsider plan mot antisemittisme

Begge guttene er 17 år gamle. De risikerer opptil ti års fengsel hvis de blir kjent skyldige i å ha stjålet gjenstander fra leiren, ifølge politiets talsmann Mariusz Ciarka. Han sier også at området der guttene gravde, er et sted der man fortsatt finner gjenstander som en gang tilhørte naziregimets ofre.

Guttene kommer fra Cambridge og besøkteAuschwitz i forbindelse med en skoletur. Ifølge en talsmann for guttenes skole har de gitt en uforbeholden unnskyldning og uttrykt ekte anger.

De skal ha forklart at de plukket opp ting fra bakken uten å tenke seg om.