Det greske flagget er plassert på en bod som selger sukkerspinn i den nordlige byen Thessaloniki i Hellas onsdag. Samme dag oppfordret landets statsminister grekerne til å stemme nei til låneavtalen med EU søndag. Foto: Alexandros Avramidis / Reuters / NTB scanpix

Britisk banktopp: – Hellas-krisen er veldig farlig

Den stadig dypere gjeldskrisen i Hellas har blitt «veldig farlig», men det er foreløpig ikke tegn til at den skal spre seg til land i utkanten av eurosonen, sier den britiske visesentralbanksjefen.

– Vi ser ikke tegn til dette i øyeblikket. Finansmarkedene viser ikke smitte eller spredning av disse risikoene til periferien, sier visesentralbanksjef Jon Cunliffe i Bank of England i et intervju med BBC torsdag morgen.

Sent onsdag oppfordret Hellas' statsminister Alexis Tsipras igjen grekere til å stemme nei til låneavtalen med EU i en folkeavstemning søndag.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Tidligere hadde sentralbanksjef Mark Carney uttalt at den britiske sentralbanken er klar til å gjennomføre alle nødvendige tiltak for å begrense ringvirkningene dersom Hellas skulle forlate eurosonen.

– Det er en svært farlig situasjon, sier Cunliffe, som også beskriver situasjonen som flytende og ustabil.

Han legger til at han håper at Hellas og landets kreditorer vil være klare til å gjenoppta samtalene etter folkeavstemningen, og at de sammen klarer å forhindre at Hellas forlater eurosonen. (©NTB)

Les også
Solberg: Ingen lett løsning for Hellas
Les også
UNHCR: 137.000 har krysset Middelhavet hittil i år
Les også
Bredt børsfall i Europa
Les også
Gjelden vokser raskere enn før
Les også
UD advarer Hellas-turister mot tomme minibanker