En moské i bydelen Svartbäcken nord i Uppsala i Sverige ble tidlig første nyttårsdag utsatt for ildspåsettelse. Ingen personer ble skadd, og ilden slukket av seg selv. Foreningen som driver mokseen, var raskt på plass og vakset bort sot og rasistiske beskjeder fra veggen utenfor kvinneinngangen. Foto: PONTUS LUNDAHL / NTB scanpix Foto: PONTUS LUNDAHL / NTB scanpix

Brannbombe mot moské i Uppsala

En person kastet tidlig første nyttårsdag en brannbombe mot en moské i den svenske byen Uppsala, ifølge politiet i Sverige.

Moskéens vegg ble i tillegg tilgriset med rasistiske slagord. Det er tredje gang på en uke at en av landets moskeer er utsatt for angrep av denne typen.

Det var grytidlig første nyttårsdag at en moské i Uppsala nord for Stockholm ble forsøkt stukket i brann, ifølge svensk politi.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Da politiet kom til stedet kunne de konstatere at det hadde brent på et sted ved fasaden, og at noen hadde skriblet et rasistisk budskap på inngangsdøren. Derfor har vi innledet en etterforskning om hets mot folkegrupper i tillegg til forsøk på mordbrann, sier Uppsala-politiets pressetalsperson Lisa Sannervik.

Forsøk på mordbrann

Noen har slengt en molotovcocktail mot bygningen, opplyste operasjonsleder Torsten Hemlin i Uppsala-politiet tidligere på dagen.

– De sier: dra hjem. De tror ikke at dette også er vårt hjem, på tross av 40 år i Sverige. Det er rart, sier en moskegjenger i Uppsala på telefon til nyhetsbyrået TT etter at han besøkte moskeen torsdag.

Politiet ble varslet om brannen klokken 5.30 torsdag. Hendelsen er det siste av en rekke moskébranner som svensk politi mistenker er påsatt den siste tiden.

Les også
Ny moskébrann i SverigeFakta om svenske moskéangrep
Les også
Svensk politi usikre på om moskeen ble påtent