Kjell Magne Bondevik mener Kvartetten for nasjonal dialog i Tunisia er fortjente vinnere av årets Nobels fredspris. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Bondevik: – En pris for dialog og demokrati

Kvartetten for nasjonal dialog i Tunisia fortjener Nobels fredspris, fastslår Kjell Magne Bondevik, lederen av Oslosenteret for fred og menneskerettigheter.

Les flere saker og reaksjoner på fredsprisen 2015

– Årets fredspris til den tunisiske dialogkvartetten er en pris for dialog og demokratisk arbeid, sier Kjell Magne Bondevik.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Dette er en pris som forhåpentligvis kan ha positive ringvirkninger i flere land. Kvartetten har gjennom sitt arbeid for demokratisk utvikling gjennom dialog, selv stått i førersetet for demokratiet i Tunisia. De fortjener årets pris, sier den tidligere statsministeren.

Bondevik legger til at den arabiske våren startet i nettopp Tunisia, og at dette er det eneste landet i regionen hvor resultatene av revolusjonen er bevart og videreført.

Han sier de fire organisasjonene som sammen tildeles årets fredspris, samlet spilte en meget viktig rolle da Tunisia sto på randen av å bryte sammen. (©NTB)

Les også
Nobelkomiteen feirer Midtøstens store lyspunkt
Les også
Thommessen: – Fredsprisen viser andre at det nytter
Les også
Venstre: – Smart av Nobelkomiteen
Les også
Nord-Afrika-forsker: Støtter sårbare aktører
Les også
Tunisias ambassaderåd – Vi er veldig overrasket