Den britiske musikeren Bob Geldof kommer i september i år i til Protestfestivalen i Kristiansand for å motta Erik Byes minnepris. Her er Live Aid-generalen da han møtte statsminister Erna Solberg i Oslo i fjor sommer. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Bob Geldof mottar Erik Byes minnepris

Den britiske musikeren og Live Aid-generalen Bob Geldof (63) kommer til Protestfestivalen i Kristiansand i september for å motta Erik Byes minnepris.

I år er festivalens tema økonomisk og sosial ulikhet.

– Bob Geldof er kjent som mannen som skapte Band Aid, den store Live Aid-konserten, og tjue år senere Live 8-konsertene. 63 år gammel er Geldof fortsatt like engasjert i levekårene for de fattige og i kampen mot fattigdom, skriver Protestfestivalen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Kjell Magne Bondevik, tidligere statsminister og leder for Oslosenteret for fred og menneskerettigheter, vil overrekke prisen til Geldof på festivalens aksjonskveld mot fattigdom 16. september.

Protestfestivalen deler årlig ut Erik Byes minnepris i samarbeid med Erik Byes barn. Tidligere har prisen blitt gitt til Dalai Lama, Erling Borgen, Mads Gilbert, Johan Galtung og Per Fugelli.

Protestfestivalen arrangeres 13.-19. september.

Mer debatt: Her er de siste 100 publiserte meningsinnleggene i Dagen

Les også
Amal Aden loves mer sikkerhet etter avisuttalelser
Les også
Amal Aden får Erik Byes minneprisBøker av Amal Aden
Les også
Erik Byes minnepris til Dalai Lama
Les også
Cindy Sheehan mottar Erik Byes Minnepris