Den 63 år gamle republikanske presidentkandidaten Ben Carson besøker en av Jordans største flyktningleire fredag og lørdag. Foto: Chris Keane / Reuters / NTB scanpix

Ben Carson besøker syriske flyktninger

Ben Carson, som kjemper om å bli Republikanernes presidentkandidat i USA, skal besøke flyktninger i Jordan i helgen. Han har vært svært negativ til å ta imot flyktninger fra Syria.

Den 63 år gamle presidentkandidaten besøker en av Jordans største flyktningleire fredag og lørdag, opplyser kampanjeleder Barry Bennett.

Carson er blant republikanerne som har kritisert president Barack Obamas plan om å ta imot 10.000 syriske flyktninger i år. Han har blant annet sagt at han frykter at det kommer terrorister inn til USA blant disse. Mange har i debatten koblet flyktninger til Paris-terroren, selv om europeiske myndigheter ikke har bekreftet at gjerningspersonene kom til byen under et slikt dekke.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Forrige uke sammenlignet Carson det å stanse potensielle terrorister som utga seg for å være syriske flyktninger med å håndtere en «gal hund».

Les også
– Russisk pilot plukket opp av syriske soldater
Les også
Russland og Frankrike i spissen mot ISIS
Les også
Terroranklaget løslatt i Sverige
Les også
Cruz cruisar fram blant evangeliske kristne
Les også
Bombe i stykker treet uten å fjerne roten? Engasjér deg!