Arfan Bhatti fotografert utenfor den amerikanske ambassaden i Oslo i september 2012 under en demonstrasjon mot Youtube-videoen «Innocence of Muslims». Foto: Kyrre Lien / NTB scanpix

Arfan Bhatti nektet innreise til Tyrkia

Arfan Bhatti og reisefølget han var en del av, ble stoppet på grensen til Tyrkia forrige uke. Bhatti, som sier han skulle på ferie, ble ansett for å være en fare for rikets sikkerhet.

Dagbladet har fått tak i dokumentene som viser at den kjente islamisten ble avvist ved grensen.

– Jeg skulle på ferie til Tyrkia, men tyrkisk grensepoliti nektet meg innreise, forteller Bhatti.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Jeg har ikke reiseforbud eller utreiseforbud og forstår ikke hvorfor jeg ikke fikk lov til å komme inn. Jeg håper UD følger opp denne saken og får en forklaring på hvorfor en norsk borger ble nektet innreise, sier Bhatti.

Han sier han skulle på sommerferie og hadde bestilt hotell i Tyrkia, men han vil ikke si hvor i landet han skulle feriere eller på hvilket hotell.

Bhatti ønsker ikke å kommentere opplysninger om at han i avhør skal ha blitt spurt om forbindelser til Taliban og hans rolle knyttet til det islamistiske miljøet i Norge. På dokumentet som viser at han ikke fikk innreise, er det krysset av i feltet «fare for rikets sikkerhet», uten at dette er forklart nærmere.

Les også
PST henlegger Taliban-etterforskning mot Bhatti
Les også
Bhatti på pilegrimsferd til Mekka
Les også
Arfan Bhatti har forlatt Norge
Les også
Bhatti medgir å ha gitt barna risArfan Qadeer Bhatti
Les også
Forsker: Politiet vil holde Bhatti unna miljøet