Illustrasjonsfoto: Kyrre Lien / NTB scanpix

Alle de fire siktede i Tina-saken løslatt

De fire siktede i Tina-saken blir løslatt fredag, opplyser politiet. Forsvareren til tømreren (38) er overbevist om at saken omgående blir henlagt.

Etter to måneders etterforskning mangler politiet fortsatt håndfaste beviser på at de fire drapssiktede faktisk var i Stavanger da Tina Jørgensen ble drept i 2000. Advokat Olav Sylte, som forsvarer den 38 år gamle tømreren, føler seg trygg på at politiet etter rekonstruksjonen i Stavanger torsdag, har innsett at saken «bygger på psykiatri og oppspinn».

Siktelsene vil bli opprettholdt på utelukkende formelt grunnlag over helga, før de blir frafalt så fort henleggelsen er behandlet på korrekt måte, framholder forsvareren overfor NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Politiet tilbyr hjelp

– Politiet har til og med fortalt meg at de vil tilby de siktede hjelp til å takle belastningen denne saken har vært for dem, og den belastningen den vil føre til nå som de løslates. Det er nedsatt en gruppe som skal hjelpe de siktede, sier Sylte til NTB.

Ifølge VG er det ikke framkommet noe i etterforskningen som utelukkende plasserer de fire siktede i Stavanger dagen 20 år gamle Tina Jørgensen ble drept for 15 år siden. Det er heller ikke kommet fram noe i etterforskningen som utelukker at de drapssiktede var i Stavanger på drapstidspunktet.

– Etter å ha lest avhøret hvor anklagene framkommer, har jeg begjært at politiet bruker psykolog til hjelp i sin forståelse av dem, sier Sylte.

Fortsatt siktet

Advokat Trond Wåland, som forsvarer en av de siktede 36-åringene, sier til NTB at han har forstått det på politiet som om hans klient fortsatt er siktet.

36-åringen fra Kristiansand ble pågrepet torsdag 17. september, etter at han meldte seg selv på oppfordring fra politiet. Han har blitt avhørt to ganger, og har stått fast på at han ikke er skyldig i verken drap eller medvirkning til drap.

– Han er uforstående til at han er blitt dratt inn i saken. Nå ser han fram til å komme hjem til familien, sier Wåland.

Rogaland politidistrikt vil ikke gi ytterligere kommentarer før en pressebrifing i Stavanger klokken 14.

Tina-saken

* 24. september 2000 forsvant 20 år gamle Tina Jørgensen sporløst etter å ha tilbrakt kvelden på byen sammen med kjæresten.

* En storstilt leteaksjon ble gjennomført i Stavanger-området.

* 26. oktober 2000 ble liket av Tina Jørgensen funnet ved en tilfeldighet i en dreneringskum på parkeringsplassen ved Bore kirke på Jæren. Obduksjonen viser at hun ble slått i hjel.

* 31. oktober 2001 ble Tinas kjæreste og tidvis samboer siktet for drapet på 20-åringen. Han ble løslatt etter å ha sittet varetektsfengslet i sju uker.

* 23. desember 2002 fikk han muntlig beskjed om at politiet frafalt siktelsen mot ham. Det formelle brevet med beskjeden om at siktelsen var frafalt, kom først i april 2004. I februar 2005 fikk han i Stavanger tingrett 50.000 kroner i oppreisning og 138.500 kroner i erstatning for det økonomiske tapet han ble påført som følge av siktelsen.

* 16. september 2015 ble en 36 år gammel mann fra Lyngdal pågrepet og siktet for drap eller medvirkning til drap på Tina Jørgensen.

* 17. september 2015 ble ytterligere tre menn pågrepet og siktet i saken. Alle fire nekter straffskyld.

* 9. oktober 2015 ble alle de fire siktede mennene løslatt.

NTB

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Tinas mor ikke overrasket over løslatelsene
Les også
36-åring skal være utpekt som Tinas drapsmann
Les også
Kirken ber lyngdøler avstå fra rykterTina-saken
Les også
Politiet skal evaluere innsatsen i Tina-etterforskningen
Les også
Siktet 36-åring skal ha forklart seg om drapet i Tina-sakenDe pågrepne i Tina-saken