Palestinernes president Mahmoud Abbas besøkte fredag Den internasjonale straffedomstolen (ICC) i Haag og overleverte det han hevder er nye beviser for israelske krigsforbrytelser. Foto: Reuters / NTB scanpix

Abbas krever fortgang i ICC-etterforskning

President Mahmoud Abbas overleverte fredag det palestinerne hevder er nye beviser for israelske krigsforbrytelser til Den internasjonale straffedomstolen (ICC).

Den palestinske presidenten anklager blant annet Israel for utenomrettslige henrettelser og for kollektiv avstraffelse, blant annet ved rasering av palestinske bolighus.

Under et besøk i Haag ba Abbas sjefanklager Fatou Bensouda om straks å gjennomføre forundersøkelser for å fastslå om det er grunnlag for å reise sak mot Israel, opplyser Palestinas utenriksminister Riad al-Malki.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Bensouda innledet i januar en forundersøkelse av påståtte israelske krigsforbrytelser på Vestbredden, og i juni overleverte Maliki henne dokumentasjon på det palestinerne mener er israelske krigsforbrytelser begått på Gazastripen og i Øst-Jerusalem.

Dokumentasjonen som ble overlevert fredag gjelder påståtte overgrep begått av Israel de siste 40 dagene.

67 palestinere er drept av israelske styrker og sivile de siste seks ukene, mange av dem etter å ha angrepet israelske soldater og sivile med kniv. Elleve israelere er drept i knivangrepene.

Les også
Palestinere angrep israelsk politi - begge ble skutt
Les også
Tyske soldater trener urban krigføring i Israel
Les også
Broren til Rabins drapsmann fengslet for trusler
Les også
Palestiner skutt etter knivangrep i Hebron
Les også
To palestinere drept etter angrep