4 av 5 nordmenn frykter Trump

Hele fire av fem nordmenn mener Donald Trump ville blitt en dårlig eller fryktelig president, viser fersk meningsmåling.

Mens Trump gjerne omtaler seg selv og sin politikk som «fantastisk», «utmerket» og «den beste», er det få som kjøper dette på vår side av Atlanterhavet, skriver Aftenposten.

Undersøkelsen som er gjennomført av meningsmålingsinstituttetYouGov, viser at hele 59 prosent mener han vil bli «fryktelig» som president, 50 prosent svarer at de blir «redd» og 48 prosent svarer de vil bli «skuffet».

Artikkelen fortsetter under annonsen.

I Norge er det kun 8 prosent som sier de ville stemt på den frittalende forretningsmannen. 2 prosent mener han vil bli en «utmerket» president. Andelen som blir «glade» eller «lettet» om Trump vinner valget, varierer fra 1 til 5 prosent.

Heller ikke valgmotstander Hillary Clinton klarer å vekke en enorm begeistring i Europa, som Barack Obama gjorde i 2008. Den gjengse oppfatning er at hun kommer til å bli en ganske gjennomsnittlig president. Uansett svarer 73 prosent i Norge at de ville stemt på henne.

Tendensen er lik i – nesten – alle de 43 landene i undersøkelsen.

Ikke helt overraskende er det Russland som skiller seg ut. Der er støtten til Trump 23 prosentpoeng høyere enn støtten til Clinton.