37 drept i angrep mot sjia-helligdom i Irak

Minst 35 personer er drept og over 60 såret i et selvmordsangrep mot en sjiamuslimsk helligdom i byen Balad nord i Irak. IS sier at gruppa står bak angrepet.

Angrepet ble utført av tre selvmordsbombere som lot som om de var medlemmer av en regjeringsvennlig, sjiamuslimsk milits, og som ifølge en politimann nektet å vise ID-kort da de ville inn i mausoleet til sønnen av imamen Ali al-Hadi.

LES:Fire politifolk drept under demonstrasjoner i USA

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Feiret id

Mens en av selvmordsbomberne sprengte seg selv ved politimennene som holdt vakt ved inngangen, trengte en annen selvmordsbomber seg inn i mausoleet sammen med ni væpnede menn. Der skjøt de mot mennesker som var samlet for å feire den muslimske høytiden id al-fitr, som markerer slutten på fastemåneden ramadan. Skuddene rammet både sikkerhetsfolk og familier.

Ifølge politiet ble en tredje selvmordsbomber drept.

Balad ligger rundt 80 kilometer nord for hovedstadenBagdad, og myndighetene i byen og distriktet rundt har innført portforbud etter hendelsen.

Nær 300 drept

Angrepet kommer mindre enn en uke etter at 292 mennesker ble drept i et bombeangrep i bydelen Karrada i Bagdad. Dette angrepet er det blodigste terrorangrepet iIrak i nyere tid.

Bomben ble utløst av en selvmordsbomber i en minibuss, og mange av de drepte brant inne etter at bygninger tok fyr.

Identifiseringen av de døde er ventet å ta fra 15 til 45 dager, ifølge irakiske myndigheter, som har fått sterk kritikk fra pårørende som mener det tar altfor lang tid å identifisere de døde.

Raseri

I Bagdad er innbyggerne også rasende fordi regjeringen ikke greier å beskytte sivilbefolkningen mot terroren, som ser ut til å ramme stadig oftere og mer blodig enn på lenge.

I juni erklærte irakiske myndigheter full seier overIS i byenFalluja vest for Bagdad. Men det har vært frykt for at krigere som har forlatt byen, i stedet vil gjennomføre terrorangrep andre steder i landet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

IS har fortsatt kontroll overMosul, som er Iraks nest største by.