Minst 45 mennesker mistet livet da et militært transportfly styrtet i Indonesia. Foto: Irsan Mulyadi / Reuters / NTB scanpix

113 om bord i fly som styrtet i Indonesia

Det var 113 personer om bord det militære transportflyet som styrtet inn i et hotell og flere andre hus i byen Medan på øya Sumatra i Indonesia, ifølge militærkilder. 45 personer er bekreftet omkommet.

Det er nyhetsbyrået AFP som siterer sjefen for det indonesiske flyvåpenet på at det var 113 personer om bord. Reuters, som siterer en militærtalsmann, melder at det var 62 om bord.

Til sammen 45 personer er så langt bekreftet omkommet i ulykken, men tallet på døde vil trolig stige.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Flyet begynte å brenne da det traff bakken, og bilder på sosiale medier viser hvordan en stor folkemengde samler seg rundt det brennende flyvraket samtidig som ambulanser og brannbiler forsøker å hjelpe skadde og slukke brannen.

Tykk svart røyk lå over krasjstedet, og flere hus i nærheten har også fått skader, ifølge lokale medier. Herkules-flyet tok av like etter klokka 12 lokal tid fra en militærbase like utenfor Medan og styrtet om lag to minutter senere.

Årsaken til styrten er ikke kjent, men øyenvitner forteller at det så ut som flyet hadde vanskeligheter like før det styrtet.