Illustrasjonsfoto: Morten Holm / NTB scanpix

11 prosent flere arbeidsledige på ett år

79.200 personer er nå registrert som helt arbeidsledige hos Nav. Det er 8.200 flere enn på samme tid i fjor, og omtrent like mange som under finanskrisen.

Arbeidsledigheten er nå på 2,9 prosent av arbeidsstyrken, sammenlignet med 2,6 prosent ved slutten av november i fjor.

Fra oktober til november ble 500 flere registrert som arbeidsledige, viser sesongjusterte tall fra Nav. Stadig flere forblir arbeidsledige over lengre tid.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Ledigheten fortsetter å øke, men ikke like raskt som i oktober. Ledigheten øker klart mest på sørvestlandet, mens andre fylker opplever fallende ledighet, sier arbeids- og velferdsdirektør Sigrun Vågeng.

I Rogaland har antallet helt ledige økt med 81 prosent siden november i fjor. Også i Møre og Romsdal og Hordaland stiger arbeidsledigheten raskt. I andre enden av skalaen finner vi Aust-Agder, Vestfold og Hedmark, der arbeidsledigheten falt med henholdsvis 12, 8 og 5 prosent.

I Oslo har arbeidsledigheten de siste månedene stabilisert seg på 3,2 prosent av arbeidsstyrken. Det er en nedgang på 494 arbeidsledige eller 4 prosent fra november i fjor.

Arbeidsledigheten øker særlig blant ingeniører, IKT- og industriarbeidere, mens ledigheten faller for butikk- og salgsarbeidere og personer uten yrkesbakgrunn.

Engasjér deg!

TIPS OSS om saker / temaer du vil at vi i Dagen skal skrive om: Engasjér deg!

*** Prøv Dagen i 1 måned for bare 1 krone.

Følg gjerne Dagen på Facebook

Dette skjer i Kristen-Norge: Stevneguiden.no er Kristen-Norges gratis møte-og stevneoversikt (det er også gratis å annonsere!)

UKENTLIG NYHETSBREV: Få noen av de viktigste nyhetssakene og debattene rett i epostkassen. Meld deg på her!


Få nyhetsbrev fra Vebjørn Selbekk:
« Hver dag sender jeg deg noen utvalgte saker og debatter som jeg mener at du bør lese! Klikk her for å melde deg på det daglige nyhetsbrevet»

Dagen er Norges eldste kristne dagsavis. På papir siden 1919. Vi gir ut avis seks dager i uken og har abonnenter over hele landet. Vi har også en eavis som kan leses hvor som helst - og når som helst.

DEBATT: dagensdebatt.no kan du selv skrive egne innlegg og publisere dem direkte på nett. Og kanskje bruker vi også innlegget ditt i avisen Dagen.

Dette skjer i Kristen-Norge: Stevneguiden.no er Kristen-Norges gratis møte-og stevneoversikt (det er også gratis å annonsere!)

ISRAEL: Få med deg nyheter fra Israel og hør podcast fra Israel-korrespondenten

ANDAKT: Følg gjerne vår andakts- og inspirasjonsside

MENIGHET: Les vår faste spalte Menighetsdoktoren

HUMOR og skråblikk finner du i Krykkjebakkposten.

TWITTER: Dagen og DagensDebatt

Les også
Kan ikke bevilge oss ut av ledigheten
Les også
Kraftig økning i arbeidsledigheten
Les også
Hver femte arbeidstaker usikker på jobbfremtiden
Les også
Ledigheten når nye høyder