Skjermbilder fra en video som skal vise det russiske kampflyet som tar fyr og krasjer i fjellområdet nord i Syria etter å ha blitt skutt ned tirsdag formiddag. Foto: Haberturk / Reuters / NTB scanpix

– Russisk pilot plukket opp av syriske soldater

Den ene av de to russiske flygerne fra flyet som Tyrkia skjøt ned i grenseområdet tirsdag, er tatt hånd om av den syriske hæren, ifølge Russlands ambassadør til Frankrike.

– En av dem som var om bord, ble såret på vei ned i fallskjerm og drept på en barbarisk måte på bakken av jihadistene i området. Den andre klarte å flykte, og ifølge den siste informasjonen er han plukket opp av den syriske hæren. Han bør være på vei til den russiske flybasen, sier Alexandre Orlov til radiostasjonen Europe 1 tirsdag.

Tirsdag ble et russisk Su-24-fly skutt ned av tyrkiske F16-fly på patrulje etter at det angivelig skal ha krenket tyrkisk luftrom. Russland hevder på sin side å kunne bevise at flyet hele tiden befant seg på syrisk side.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

En amerikansk tjenestemann sier til nyhetsbyrået Reuters onsdag at flyet trolig var i syrisk luftrom da det ble skutt ned av NATO-medlem Tyrkia.

Russland har i snart to måneder ført en massiv luftkrig mot opprørere som kjemper mot president Syrias Bashar al-Assads regime.

Les også
– En ekstremt skummel og farlig situasjon
Les også
– Håper boken åpner folks øyne
Les også
Nedgang i antall asylsøkere til Norge i forrige uke