Utenriksminister Børge Brende og forsvarsminister Ine Eriksen Søreide sammen med den italienske sjefen for KTCC og Trond Robert Forbregd. Nordmannen er den øverste norske representanten på koordineringssenteret som styrer opplæringen av de kurdiske peshmergastyrkene. Norge bidrar i treningen av de kurdiske soldatene. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

– Norsk bidrag styrker kampen mot IS

Kurdiske ledere sier at norske soldaters opplæring av peshmerga-styrker har ført til mer effektiv krigføring mot IS i Nord-Irak.

Utenriksminister Børge Brende (H) og forsvarsminister Ine Eriksen Søreide (H) fikk gode tilbakemeldinger da de mandag morgen møtte norske og kurdiske militære ledere i Arbil i Nord-Irak.

Det norske militære bidraget har fungert i tre måneder i Irak. Mens spesialsoldater fra forsvaret er utplassert i Iraks hovedstad Bagdad, er en like stor kontingent fra Telemark bataljon plassert nord i Arbil.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Vi har fått tilbakemeldinger om at den norske styrken bidrar til viktig trening og styrke for peshmergaen slik at de i større grad skal bli i stand til å slå IS, sier Brende til NTB etter å ha møtt staben for den norske styrken i Arbil mandag formiddag.

Brende og Søreide hadde møte med den irakisk-kurdiske presidenten Massoud Barzani i presidentpalasset et stykke utenfor byen. Også Barzani uttrykte tilfredshet med treningen soldatene får.

Les også
IS sprengte oldtidstempel i Palmyra
Les også
USA øker antall droner for angrep og overvåking
Les også
Minst 24 drept av bomber i Bagdad
Les også
Kurdiske styrker skal ha blitt angrepet med kjemiske våpen
Les også
60 kristne skal være tatt av IS