– 13-åring utsatt for alvorlig mobbing

Den 13 år gamle jenta som ble funnet død i en hytte i Valdres nyttårsaften, slet med spiseforstyrrelser i mange år på grunn av mobbing på barneskolen, ifølge TV 2.

Jenta bodde inntil i høst i Bærum kommune. På barneskolen ble hun mobbet og utviklet alvorlige spiseforstyrrelser som følge av det, melderTV 2.

13-åringen byttet skole, og fikk det bedre, men da hun begynte på ungdomsskolen i høst, møtte hun igjen elever fra sin første barneskole og ble dårligere, ifølge kanalen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

I høstferien bestemte moren seg for å ta med datteren til hytta på Beitostølen, for å få en pause.

Flere kilder forteller ifølge TV 2 at moren har kjempet en årelang kamp for datteren, og at de har søkt hjelp en rekke steder de siste årene.

– Hun var en over gjennomsnittlig omsorgsfull mamma. Det bildet som tegnes av moren nå, er så langt fra sannheten som man kan komme, forteller en tidligere nabo og venninne av moren.

Den 13 år gamle jenta døde trolig som følge av avmagring, ifølge obduksjonsrapporten. Moren er siktet for grov omsorgssvikt med døden til følge, og for å ha unnlatt å hjelpe datteren. Politiet mener den angivelige omsorgssvikten har pågått i lengre tid.

Moren vil bli forsøkt avhørt mandag kveld, opplyser Innlandet politidistrikt.