Kringkastingsrådet om «nazi-fisk»: – Lavpannet og historieløst

Hele 543 av 678 klager til Kringkastingsrådet omhandlet «nazi-fisk»-utspillet til Johan Golden på Nytt på nytt. Rådet beskriver utsagnet som en skivebom.

3. november svarte komiker Johan Golden «Christian Tybring-Gjedde» som løsningsord for «nazi-fisk». Spøken falt ikke i god jord hos mange av seerne, og Kringkastingsrådet mottok hele 543 klager knyttet til spøken.

«Å sammenligne en norsk folkevalgt politiker med et regime som gikk systematisk til verks for å utrydde hele folkegrupper er i beste fall uhyre smakløst og kvalmende av Golden og Nytt på Nytt», lyder en av klagene.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Nå slaktes spøken av rådet, skriverKampanje.

– Historieløst

– Det er lett å lage god humor på Christian Tybring-Gjedde, men han er faktisk ingen nazist, sa sier rådets leder Per Edgar Kokkvold.

– På listen over hva som er det verste du kan kalle noen i Norge, kommer nazist ganske høyt opp. Jeg vil tro det er i klasse med å bli kalt pedofil, sier rådsmedlem Vebjørn Selbekk.

– Jeg mener det er lavpannet og totalt historieløst. Det skal man ta innover seg, sa Finn Egil Holm.

Banning i barnesang

Nestleder Kjersti Thorbjørnrud var imidlertid ikke like negativ til spøken.

– Da jeg så det, tenkte jeg på det som en ordlek. Det er en type formildende omstendighet, sier hun.

188 andre klager ble rettet mot et annet Nytt på nytt-innslag, der barn sang «Fy faen» i studio.

– Jeg har sittet i rådet to år uten å klage på banning i NRK, det vil jeg gjerne ha protokollført, men nå har vel tiden kommet, sier Selbekk.