GLEDER MEG: - Vi står overfor store og spennende utfordringer i Normisjon, og jeg gleder meg over å ha et lengre perspektiv foran meg som leder, sier Anne Birgitta Langmoen Kvelland. Bildet ble tatt under visjonsforedraget på generalforsamlingen i Grimstad.

Skal lede Normisjon fram til 2020

– Hun har vist et forbilledlig lederskap, mener Tormod Kleiven, leder for landsstyret.

Ifølge en pressemelding fra Normisjon er det stor glede over valg av generalsekretær. Vedtaket, som ble gjort i septembermøtet, skal ha blitt svært godt mottatt i organisasjonen, og Kvelland har takket ja.

Regionleder i Trøndelag, Inger Brit Rødberg, peker på Kvelland som en strategisk leder for Normisjon.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Hun er god på å inspirere inn til Jesus og ut i misjon, og hun har et varmt hjerte for det hun står i – å bringe Jesus til andre mennesker, sier hun i pressemeldingen.

Uvanlig ærlighet

Pastorteamet i IMI Kirken i Stavanger deler Rødbergs begeistring.

- Normisjon er i en dramatisk overgangsfase. I den korte tiden Anne Birgitta har ledet Normisjon har hun vist en uvanlig ærlighet, åpenhet og trygghet for å stille nye og viktige spørsmål for tiden som kommer. Uten fastlåste posisjoner gir hun rom for mangfoldet på en ny måte og skaper trygghet og tillit opp mot et fremvoksende arbeid som har mulighetene til å møte en ny tid, sier hovedpastor i IMI kirken, Martin Cave.

Pastor Egil Elling Ellingsen mener at den nye generalsekretæren har skapt et nytt klima for åpne og ærlige samtaler og samarbeid i organisasjonen.

– Bare å gratulere

Også i Acta – barn og unge i Normisjon, er man godt fornøyd med Landsstyrets valg.

- I dag er det bare å gratulere Anne Birgitta og Normisjon. Jeg er svært glad for at Landsstyret har valgt å gi Anne Birgitta fornyet åremål. Hun har i sin tid som generalsekretær vist seg som en samlende og tydelig leder, hun har gjort god grep for å lede Normisjon inn i en ny tid, og hun har lagt til rette for godt samvirke mellom Acta og Normisjon. Vi ser frem til et fortsatt godt samarbeid, sier daglig leder i Acta, Kristian Sveinall Øgaard.

Kvelland selv ser fram til å ta fatt på utfordringen.

- Vi står overfor store og spennende utfordringer i Normisjon, og jeg gleder meg over å ha et lengre perspektiv foran meg som leder. Jeg trives godt i stillingen og er glad for den tilliten det ligger i at landsstyret tilbyr meg et nytt åremål for fire år fra april, sier hun i pressemeldingen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Hvordan tenker du at Normisjon vil forandre seg i løpet av de neste drøye fire årene, med deg som generalsekretær?

- Jeg håper vi i enda større grad enn i dag er en tydelig evangeliserings - og fellesskapsbyggende bevegelse. Jeg ønsker meg en bevegelse i to retninger slik at både bønnefokuset og retningen ut blir enda tydeligere: Sammen søke inn til Jesus i bønn, og sammen gå ut til andre mennesker med ord og tjeneste – like til jordens ender.

- Forbilledlig lederskap

Landsstyreleder Tormod Kleiven er meget fornøyd med beslutningen. Han viser til at hun ble ansatt i en toårig åremålsstilling da Normisjon var i en svært krevende situasjon på bakgrunn av generalsekretærsaken.

– Vi var trygge på at hun var godt egnet til å gå inn i rollen som generalsekretær. Hun har vist på en forbilledlig måte et lederskap som samsvarer både med hva Normisjon trengte og fortsatt trenger.

Før utnevnelsen ble en arbeidsgruppe med representanter fra ulike deler av organisasjonen bedt om å utrede hva som bør kjennetegne den personen som innehar generalsekretærfunksjonen. Rapporten oppsummerer det på følgende måte:

«relasjonsbygger, strategisk leder, gruppeleder og kulturbygger. Det framheves viktigheten av at ledere i Normisjon skaper en anerkjennende kultur som løfter opp mennesker internt og eksternt.»

– Dette samsvarer svært godt med det som kjennetegner lederegenskaper i praksis hos Anne Birgitta, forklarer Kleiven.

Full tilslutning

- Hvorfor valgte dere å ta avgjørelsen allerede nå, i det første møtet til et helt nytt Landsstyret?

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Det «gamle» landsstyret ønsket ikke å ta denne avgjørelsen på bakgrunn av at vi var ansvarlig for håndteringen av generalsekretærsaken i 2013. Samtidig er det kort tid fram til at nåværende åremålsperiode for Anne Birgitta går ut. Derfor var det naturlig å legge denne saken fram for det nye Landsstyret på dets første møte med spørsmål om det var klart for å ta stilling til denne saken. Det svarte landsstyret ja på, og de ga sin fulle tilslutning til at Anne Birgitta ble ansatt i en ny åremålsperiode nettopp fordi hun har vist et lederskap som samsvarer med hva Normisjon trenger, sier Tormod Kleiven.

Les også
Normisjon får kvinnelig generalsekretær