ÅPNING: I dag inviterer Normisjon og Bibelskolen i Grimstad til offisiell åpning av Normisjonshallen.

Misjonsfolket inntar ny stevnehall

Over 900 er påmeldt til generalforsamlingen i Normisjon som startet i Grimstad i dag. Det er ikke «all time high», men det er betydelig flere enn ved de forrige generalforsamlingene, ifølge administrasjonsleder Trond Pladsen.

Han har gjort seg noen tanker om hvorfor interessen er så stor, uten at han vet den nøyaktige årsaken.

– Det kan være koblet sammen med at generalforsamlingen i år kommer like i forkant av Sommer i sør, som starter torsdag. I tillegg er det nok mange som er spente på den nye stevnehallen. Det er de ytre faktorene. I tillegg kommer at der er flere interessante saker som skal drøftes, sier han.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Den viktigste

– Hva er den viktigste saken som skal drøftes i år, sett med dine øyne?

– Det er handlingsprogrammet, som alltid. Det peker framover.

Pladsen nevner i tillegg de sakene som har vært mye belyst i media: fjorårets underskudd på 15 millioner, flyttingen av misjonsskolen Gå Ut Senteret fra Hurdal til Trondheim og ikke minst prosessen rundt ansettelsen av ny generalsekretær i Normisjon.

Ingvar Torsvik ble først ansatt som generalsekretær etter Rolf Kjøde i 2013, men måtte slutte før han fikk begynt i jobben.

Engasje ment

Pladsen er godt fornøyd med at de blir så mange, og tolker det som en indikasjon på at der er mange engasjerte misjonsfolk. Nå ser han fram til samtaler med god temperatur.

– Fjoråret ble et økonomisk dårlig år for Normisjon med 15 millioner i underskudd. Gjør det noe med forventningene til årets generalforsamling?

– Det er hyggeligere med positive tall, det er klart. Men jeg kjenner ikke på at det demper forventningene. Det krever at vi bretter opp ermene og finner en plan for å redusere kostnadsnivået. Der har Landsstyret vist handlingsvilje, mener han.

God temperatur

Pladsen håper på god temperatur både utenfor og inni stevnehallen, og synes ikke det er negativt at der er interne spenninger rundt valg som er tatt, og veien videre.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det viktige er at vi finner en vei sammen videre.

Han gleder seg til å innta den nye Normisjonshallen som offisielt åpnes i dag med biskop, kirkerådsleder og ordfører til stede.

– Den har blitt så fin, og ligger flott til, sier han.

Les også
Tøffe tider for misjonslederenAnne Birgitta Langmoen Kvelland
Les også
– Vi har sviktet de ungeLederskap
Les også
– Grasrota vil angre på at Oslo overtarNormisjon
Les også
– Det aller viktigste er å gi folk evangeliet og utfordre dem til å tro detÅrsmøte
Les også
Norge øker støtten til Nepal med 100 millioner kroner