Nord-Koreas leder Kim Jung Un fotografert under besøk hos landets luftforsvar i dette udaterte fotografiet levert av Nord-Koreas statlige nyhetsbyrå KCNA. FOTO: KCNA / Reuters / NTB scanpix

Nord-Korea advarer om «katastrofale konsekvenser»

«Katastrofale konsekvenser» møter land som støtter FNs resolusjon som ber Sikkerhetsrådet vurdere om Nord-Korea skal stilles for Den internasjonale straffedomstolen i Haag (ICC).

FN-komiteen som vedtok resolusjonen tok det første skrittet mot en internasjonal straffeforfølgelse av regimet i Pyongyang for anklager om forbrytelser mot menneskeheten.

Nord-Korea kaller resolusjonen «svindel» og en «krigserklæring», og myndighetene sier de blir tvunget til å gjennomføre en atomprøvesprengning.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Japan, Sør-Korea og USA er Nord-Koreas «hovedmål», og de er «helt ansvarlige for de ufattelige og katastrofale konsekvenser som følger av det paniske menneskerettighetsbråket rettet mot Nord».

Resolusjonen er en oppfølging av FN-rapporten i februar, hvor et stort antall overgrep i Nord-Korea ble dokumentert. Pyongyang mener anklagene om blant annet systematisk tortur og drap bare er et ledd i et USA-ledet komplott for å ødelegge landets politiske system.

LES OGSÅ: Glimt fra «Kims paradis» – reisen til Nord-Korea

Les også
Kim Jong-un viser seg igjen
Les også
Nord-Korea refser USA etter Ferguson-drapet
Les også
– Nord-Korea åpen for menneskerettsdialog
Les også
Amerikanere løslatt i Nord-Korea
Les også
Misjon på åtte minuttMission 14