KANDIDAT: Pinsepastor i Salt Bergenskirken, Øystein Gjerme, kan få prøve seg som gjesteredaktør i Bergens Tidende.

Pinsepastor kan bli gjesteredaktør

Øystein Gjerme er en av dem som leder an i kampen om å få prøve seg som redaktør i Bergens Tidende (BT).

– Det er smigrende å ligge øverst, men det er nok mange som har større sjanse til å gå av med seieren enn det jeg har, sier pastoren i Salt Bergenskirken.

Pastoren ble nominert av en dame i kirken, og var uvitende om at navnet hans stod øverst på listen da Dagen ringte. Onsdag var han imidlertid falt ned til en tredjeplass.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

På spørsmål om hvilke saker han vil prioritere ved en eventuell seier, svarer han følgende:

– Bergen by har mange ulike behov. BT gjør for så vidt en god jobb nå, men jeg føler at det har blitt mindre livssyns- og kirkestoff i avisen den siste tiden.

Brobygger

I et forsøk på å åpne redaksjonen for leserne, avholder BT en konkurranse der flere vinnere får prøve seg som gjesteredaktører. Konkurransen løper gjennom hele året og foregår slik at kandidater kan nomineres og stemmes på. Avisen kunne tirsdag ikke gi noe eksakt tidspunkt for når de enkelte blir plukket ut som vinnere.

Gjerme tror at det er hans samfunnsengasjement, og ikke bare innsatsen i kirkerommet som er årsaken til at han har fått så mange stemmer.

– Som forkynner og pastor synes jeg det er flott at folk gjør koblinger mellom kirkeengasjement og samfunnsengasjement. Det å ha bygget den broen er jeg fornøyd med. Vi kristne må ut av søndagsrommet og inn i den offentlige debatten. Vi må rett og slett snakke om ting som ikke nødvendigvis berører kristne, sier han.

Hard konkurranse

I skrivende stund har Gjerme mottatt nesten 1400 stemmer. På plassene rett over ham erleder for Fagforbundet i Bergen, Sara Bell, og på plassen under, politisk nestleder i SV Bergen, Mikkel Grüner. De to, som også er et par, har vært i medias søkelys før.

I desember leverte de to en klage til Fylkesmannen fordi de mente at det ikke fantes gode nok alternativer til julegudstjenester på Seljedalen skole. Denne saken fikk paret medhold i.

Den som leder avstemningen i skrivende stund er Harald Queseth, tidligere journalist i BT.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Noen av de andre nominerte i konkurransen er statsviter og professor Frank Aarebrot, bergensmusikeren Lars Vaular, og SV-politiker Audun Lysbakken.

Se oversikten: Her er listen, der du både kan komme med egne forslag til redaktører - og stemme på de som allerede står på listen.

Les også
Rekordmange utmeldinger fra kirken i fjor
Les også
Flere utenlandsadopsjoner i 2014
Les også
To av fem kristne ber ikkeKristen bønn
Les også
Nye ledere i Kristen-Norge i 2014
Les også
Nonne sang seg til topps på nettet