VOGNA TAR KONTROLLEN: – Denne vogna kommer til å bli sittende på tanken om kort tid, sa motstander av trossamfunn i NLM, Holger Kjølvik. Foto: Johanna Hundvin Almelid

Ja-overtak i første debattrunde om trossamfunn i NLM

– Denne vogna kommer til å bli sittende på tanken om kort tid. sa motstander av trossamfunn i NLM, Holger Kjølvik.

Kjølvik lekte med hovedstyreformann, Lars Gaute Jøssangs bilde av trossamfunn i NLM som en sidevogn på en motorsykkel. Han mente trossamfunnet etter hvert ville ta over kontrollen av NLM.

– Jeg er redd dette kan være begynnelsen av noe som ikke er bra, konkluderte Kjølvik.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

LES: Ber voksne svare ja på de unges kall

Han var en av seks motstandere av et trossamfunn innen NLM som tok ordet på generalforsamlingens første samtale om saken. 16 delegater fikk taletid i første debattrunde og av disse tok 10 delegater til orde for at NLM skulle opprette et trossamfunn.

Tilhørighet til misjonsmark

Eneste kvinne blant talerne, Elisabeth Guttormsen, fortalte forsamlingen at hun har vokst opp både med NLM og Den norske kirke.

– Etter jeg ble mer bevisst på hva jeg tror på, er det NLM jeg ser på som mitt åndelige hjem. Jeg har selv tilhørighet til et sted som jeg ser på som en misjonsmark, sa hun med henvisning til Den norske kirke.

Guttormsen sa også at hun ennå ikke visste om hun selv ville melde seg inn i et trossamfunn, men anbefalte NLM-folket å stemme for av hensyn til de som hadde behov for det.

Guttormsen fikk støtte fra Geir Tunheim:

– Jeg stemte nei i 2009. Nå springer jeg dette i møte og er blitt overbevist.

Tunheim viste til at seks av sju regionstyrer og et samlet hovedstyre går inn for å etablere et trossamfunn:

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det gjør meg trygg, sa han.

Den engasjerte delegaten viste til tallet på over 1.000 døpte i NLMs forsamlinger.

– Hvorfor har vi det? Det er fordi vi har familier som har nærere tilknytning til NLM enn til Dnk, sa Tunheim, og fortalte forsamlingen at han selv har barn som er kirkefremmede:

– Naboene er ikke troende og har ingen tilknytning til kirken. Det har heller ikke mine barn. De hører hjemme i forsamlingen som de tilhører, sa han, og oppfordret forsamlingen sterkt til å stemme for trossamfunn.

- Dette er en sak som er blitt utredet godt, sa generalsekretæren da han anbefalte delegatene å stemme for opprettelse av trossamfunn.

Les også
Dette skal NLM- delegatene snakke om
Les også
Når konservativt blir radikalt
Les også
Kristne som (ikke) kommuniserer
Les også
Kva brenn mest for NLM no?
Les også
Derfor var det rett av NLM å avlyse