REKORDINNSAMLING: Historiens største kollekt ble gitt under avslutningen av generalforsamlingen i NLM. Misjonsvennene stod i lange køer for å gi.

Historisk mye i kollekt

Hele 1.669.496 kroner ble samlet inn på generalforsamlingens siste dag. Det er ny rekord.

– I dag på dette møtet skal vi gjøre noe som ikke har skjedd i NLMs historie før, og kanskje ikke i kristen-Norge ellers, sa møteleder Svein Anton Hansen.

Han annonserte at målet var en million kroner på én eneste kollekt.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Tenk om vi kunne dekket de to første årene for familien Vold, sa han, med henvisning til ekteparet som hadde sin misjonærinnvielse på møtet og som skal reise til Afrika i september.

LES: Trange tider for Oase-økonomien

Lange køer av misjonsvenner stilte seg opp foran bankterminalene mens den ene sangen etter den andre ble sunget fra podiet.

Da kollekt og gaver via bank ble talt opp var rekorden brutt med god margin:

– Det ble samlet inn 1.669.496 kroner på møtet, det største i organisasjonens historie, sa Hansen til Dagen etter møtet.

Før søndagsgudstjenesten var det kommet inn like oppunder to millioner kroner på de fem dagene som generalforsamlingen har vart.

NLMs generalforsamling

Sted: Randaberg Arena

Tid: 7.-12. juli

Antall påmeldte: 2.900

Antall delegater: drøyt 900

Antall lokale frivillige medarbeidere: 979

Tema: Verdens håp

Viktige saker: treårsmelding, profilforedrag, regnskap, rapport fra protokollkomite, endringer av grunnregler, valg, debatt om opprettelse av trossamfunn

Det er satt ut drøyt 4.000 stoler i salen, i tillegg er det plass på tribunene. Det er ventet nærmere 5.000 mennesker på enkeltmøter.

Les også
– Jeg må holde fast på at Gud er GudInstitusjonsdrapet
Les også
Send misjonærer, ikke penger
Les også
Ser ingen vasstette skottOase 2015
Les også
Stort ja til trossamfunnNLM
Les også
Samlet seg om trossamfunn