Ado Bayero postet dette bildet på Twitter kort tid etter eksplosjonen i en moské i byen Kano i Nigeria fredag 28. november.

Mange drept i bombeangrep mot moské i Nigeria

Minst 64 mennesker skal ha blitt drept og 126 såret i et bombeangrep mot en moske i Kano, Nigerias nest største by.

Det opplyser en tjenestemann i redningstjenesten i byen til nyhetsbyrået AFP. Vitner opplyser at det var minst to eksplosjoner i moskeen i gamlebyen i den nigerianske storbyen.

– To bomber har eksplodert i den store moskeen, bare noen sekunder etter at bønnen startet, sier Aminu Abdullahi.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Etter flere eksplosjoner åpnet angriperne ild. Jeg vet ikke hvor mange som er døde eller såret, for vi løp bort alle sammen, sier et vitne.

En av Nigerias mest kjente muslimske ledere, emir Sanusi Lamido Sanusi av Kano, var inne i moskeen da angrepene skjedde på gårdsplassen utenfor.

I forrige uke tok emiren til orde for at folk nord i Nigeria burde ta til våpen i kampen mot den militante islamistgruppen Boko Haram. Han trakk også det nigerianske militærets evner til å beskytte landets sivilbefolkning og bekjempe opprøret i tvil.

Reuters melder at minst én bombe skal ha eksplodert da folk strømmet til moskeen for å delta i fredagsbønnen.

– Disse menneskene har bombet moskeen. Jeg står ansikt til ansikt med folk som skriker, forteller reporteren Chijjani Usman, som selv bor i bydelen der angrepet skjedde og som var til stede for å be.