Minst 84 personer ble drept i Nice-angrepet. Foto: Tarib Wahid Mosta / Reuters / NTB scanpix.

Kilde: Mistanken om ekstremist-kobling i Nice styrket

Franske myndigheter er styrket i mistanken om at om at sjåføren bak Nice-angrepet har blitt radikalisert den siste tiden og at han kan ha vært i kontakt med jihadister, ifølge en sikkerhetskilde.

Det er tegnet forskjellige bilder av 31 år gamle Mohamed Lahouaiej-Bouhlel, som på Frankrikes nasjonaldag torsdag drepte 84 personer med sitt lastebilangrep. Mens familien hevder han var psykisk syk og at han ikke var særlig religiøs, har franske myndigheter koblet angrepet til islamsk ekstremisme.

Søndag sier en sikkerhetskilde til AP at 31-åringen tilsynelatende har gått gjennom en rask konvertering til radikal islam og planlagt angrepet nøye.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Lahouaiej-Bouhlel skal ha solgt bilen sin få dager før angrepet. Han leide lastebilen som ble brukt i angrepet 11. juli, kjøpte en pistol og er blitt fanget opp på overvåkingskameraer langs promenaden i Nice i dagene før han slo til på den franske nasjonaldagen.

Han skal også ha kommunisert på tekstmelding med mulige medsammensvorne før han kjørte lastebilen inn i folkemengden langs promenaden.

Fransk politi har så langt pågrepet tre personer i kjølvannet av massakren. Ekstremistgruppa IS har tatt på seg ansvaret for angrepet, uten at dette er blitt bekreftet. Lahouaiej-Bouhlel ble drept av politiet etter angrepet.

Les også
Terrorforsker: – Dette er fattigmannsjihad
Les også
Terrorforsker: Ligner angrep i Israel og Irak
Les også
Fransk-tunisier identifisert etter Nice-terror
Les også
Nice-imam: Mange av de drepte var muslimer
Les også
– Vitner sier at Nice-angriper var religiøs