Her får du lynkurs i kristen tro

Inspirert av «Frelst» og «Skam» starter to kristne Sandefjord-ungdommer denne helgen opp nett-tv-serie om kristendom.

Da 18-åringene Remi Kleppan og Simen Sørhaug ble spurt om å være gjester iSalem Sandefjords radioprogram, gav det mersmak. Radio ble for travelt, så nett-tv ble konseptet.

– Ideen vokste frem da alle fulgte serier som«Frelst» og«Skam». Vi tenkte: Dette er nok den riktige måten å gjøre det på, forteller Remi Kleppan, som er frivillig i menigheten og til daglig er trainee i skolelagsorganisasjonenLaget.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Sjekk ut den nye nettsiden her

En ressurs

Det er ikke realityserie eller dokumentar de to lager, men et godt gammeldags talkshow. Kleppan er programvert, og de to har invitert gjester som skal gjøre alt fra å snakke om det de har på hjertet, til å synge. Ikke ulikt en viss norsk-svensk tv-prater, altså.

– Hva håper dere Lyntro vil bli?

– Vi håper det kan være en ressurs for folk som kanskje ennå ikke tror. At man kan få svar på det man lurer på.

Fornøyd med promo

Kleppan tror mange unge kan lure på mye ved kristen tro, uten at en tør å stille de vanskelige spørsmålene. Med nett-tv kan flere få svar, rett på smarttelefonen. Men det blir ikke nødvendigvis et dypdykk.

– Vi stiller ikke de mest avanserte spørsmålene, men kanskje likevel de viktigste. Gjestene våre snakker om hva det er de tror på, hva kristen tro betyr for dem. Men det blir ikke veldig komplisert. Det er jo Lyntro, ler Kleppan.

De to har ikke satt seg noen mål for seertall, men en promofilm på Facebook er til nå sett over 11.000 ganger. Om det er retningsgivende for seertallene er Kleppan mer enn fornøyd.

– Det var jo veldig bra. Vi håper at mange blir med oss videre til første episode.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Ånd og bibel

De to er begge med i lederteamet for pinsemenighetens ungdomsarbeid, og har mye kontakt med ungdom. Målgruppen er hovedsaklig yngre kristne eller seere som har vært lite i kontakt med kristen tro.

– Hva tror dere ungdom lurer på?

– For dem som allerede tror, er kanskje dette med Den hellige ånd litt vanskelig. Vi har en episode om det. For dem som ikke tror er kanskje spørsmålet om Bibelens troverdighet spennende. Vi har en episode der vi ser på hva som finnes av fakta om Bibelens troverdighet.

Han tror en del vil få mer kunnskap om hvem Jesus er, gjennom at gjestene deler fra sitt liv som kristne.

– Dere er ikke redd for å gi noen svar som er feil, i spørsmål der de kristne strides?

– Stort sett tror jeg det skal gå greit. Vi er ikke inne på de vanskeligste spørsmålene. Men samtidig som man skal være ydmyk må man tørre å være direkte og ærlig. Vi kan ikke pakke inn budskapet.

Kan komme mer

Alle episodene ble spilt inn i løpet av én hektisk uke, og etter helgens premierefest kan serieskaperne lene seg litt tilbake og publisere i tur og orden. Kleppan anslår at hele produksjonen har kostet rundt 12.000 kroner, inkludert gode rabatter. I tillegg kommer selvsagt alle arbeidstimene, som er gjort på dugnad.

– Kommer det mer?

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det hadde vært veldig gøy, og jeg tror ikke vi er helt fornøyd før vi har gjort det en gang til. Vi har lært så mye, og er sikker på at vi kan gjøre det bedre neste gang.

I første episode, som lanseres søndag, erSimen Trannum gjest. Han er ungdomsleder i Tønsberg PinsekirkeBetania. Premieren markeres med mat, drikke og visning av første episode i modermenigheten, Salem Sandefjord.