Politiet har rykket ut til sentralstasjonen i Amsterdam etter at en ung afghaner angrep to personer med kniv. Foto: Alex Furtula / AP / NTB scanpix

Ofrene for knivangrepet i Amsterdam var begge amerikanere

De to personene som ble alvorlig skadd i et knivangrep på Amsterdams sentralstasjon fredag, var begge amerikanere. Gjerningsmannen var en afghaner med tysk oppholdstillatelse.

– Vi er klar over at begge ofrene var amerikanske borgere, og vi har vært i kontakt med dem og deres familier, sier USAs ambassadør i Haag, Pete Hoekstra, lørdag.

Skadene de ble påført, beskrives som alvorlige, men ikke livstruende.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Politiet skjøt og såret en 19-åring fra Afghanistan etter at han gikk til angrep på de to personene på stasjonen fredag.

19-åringen har oppholdstillatelse i Tyskland. Han ble lørdag avhørt på sykehus under strengt vakthold. Nederlandske myndigheter sier de er i tett kontakt med tyske myndigheter om mannens bakgrunn.

Politiet undersøker motivet for angrepet og har sagt at det kan dreie seg om terror, men de sier også at de etterforsker saken fra alle vinkler.

Ifølge politiet tyder etterforskningen så langt på at gjerningsmannen ikke kjente sine ofre, og at det var tilfeldig hvem som ble rammet.

Les også
Israeler drept i knivangrep på Vestbredden
Les også
Person knivstukket ved Søyland kapell
Les også
Israel: – Knivangrep i Jerusalem var terrorangrep
Les også
Palestiner i retten etter knivangrep i Hamburg
Les også
Spansk politi skjøt mann som ropte «Allahu akbar»Engasjér deg!