Kronprinsfamilien hilser barnetoget på Skaugum 17. mai. Fra venstre: prins Sverre Magnus, kronprinsesse Mette-Marit, prinsesse Ingrid Alexandra og kronprins Haakon. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Kronprinsfamilien hilste på barnetoget utenfor Skaugum

Tradisjonen tro hilste kronprinsfamilien på barnetoget utenfor sin privatbolig på Skaugum 17. mai.

Gråværet både i hovedstaden og Asker i morgentimene torsdag så ikke ut til å legge noen demper på feiringen. Rett før kronprinsparet gikk ut på den røde løperen, begynte sola så smått å titte fram mellom skyene.

Hele kronprinsfamilien var iført bunader da de vinket ivrig til det passerende barnetoget fra skolene i Asker. Tradisjonen startet med kronprins Olav for over 70 år siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Med var også de to hundene Muffins Kråkebolle og Milly Kakao, som for anledningen var dandert med 17. mai-sløyfer. Senere onsdag reiser kronprinsfamilien til hovedstaden, der hele kongefamilien samles for å vinke fra Slottsbalkongen.

Det er også i år høyere sikkerhetstiltak på 17. mai både i Oslo og flere andre byer. I Oslo er nesten hele sentrum stengt av, og det er mye politifolk å se i gatene. Men alt så ut til å gå rolig for seg på morgenen, og de mange politifolkene var med å skape god stemning ved å vifte med flagg, prate med publikum og ta en high five med feststemte barn.

Les også
Fra tirsdag er ikke kongen lenger hellig
Les også
Kongebiograf: Kong Harald blir mer populær jo eldre han blir
Les også
Kongeparet vil tone ned gullbryllupet sitt – ferdig feira
Les også
Louis Arthur Charles er prinsens navn
Les også
Største underskudd for Det kongelige hoff på ti år