Sjømannsmisjonen flytter fra den store kirken med egen strandtomt på Bygdøy, til et lite kafelokale rett ved Aker Brygge i Oslo sentrum. Foto: Z Ovenfra/Sem og Johnsen/ Proaktiv

Starter sjømannsmisjon-kafe i Oslo sentrum

Den indre Sjømannsmisjon (DISM) har kjøpt nytt lokale i Oslo etter salget av sjømannskirken på Bygdøy. I overkant av fem millioner kroner er prisen for de nye fasilitene, som skal kombineres som kafe og møtelokale.

– Vi er veldig fornøyd med å komme såpass nær havnen som vi gjør nå, sier generalsekretær André Sætre i Sjømannsmisjonen.

Han opplyser til Dagen at investeringen er gjort i Løkkegangen 1-3, like i nærheten av Aker Brygge i hovedstaden.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Lokalene på 130 kvadratmeter ligger på gateplan med kort vei til havnen, noe som har vært viktig for organisasjonen. Det nye møtestedet skal i følge Sætre ha flere funksjoner.

– Tanken er å drive en liten kafe som alle kan benytte, men det vil også fungere som møtelokale på kveldstid. Vi kommer også til å drive Seaman´s Mission fra det samme stedet, et tilbud rettet mot mannskap på cruiseskipene. Ut fra det behovet vi har, er vårt nye samlingssted midt i blinken for oss. Samtidig som vi får gode møtelokaler, ser vi også på dette som en mulighet til å drive kafe med en kristen profil, sier han.

– Har dere tenkt på noe navn på det nye stedet?

– Det kan hende det vil gå under navnet Havly, men ingen ting er enda bestemt når det gjelder det spørsmålet.

Generalsekretæren forteller at lokalene vil bli overtatt av «indre sjø» 1, september, og han regner med at både kafe og møtelokaler vil være i drift i løpet av samme måned. Bygget er fra 2005, noe som innebærer at det er lite vedlikeholdsarbeid man trenger å gjøre nå.

Organisasjonen har også planer om å kjøpe nye lokaler i Stavanger, men foreløpig foreligger det ikke noe konkret alternativ i saken. Stavanger krets leier i dag bedehus i byen.

Den indre Sjømannsmisjon solgte i fjor høst Oslo Sjømannskirke på Bygdøy for 57 millioner kroner, noe som var en god del under antatt salgsverdi. Organisasjonen har over lang slitt med likviditeten, og sto overfor valget om å selge kirkebygget eller på kort sikt innstille driften av DISM. Det har i de senere årene vært store vedlikeholdsutgifter knyttet til driften av Oslo sjømannskirke. Dette var også et av momentene som veide tungt for et salg.

Ny eier overtar kirkebygget 30. juni.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Ny målgruppe: Utenlandske sjøfolkAndré Sætre
Les også
Far foreslo son til sal av Oslo SjømannskyrkjeDen indre sjømannsmisjon
Les også
Sjømannskirken på Bygdøy solgt for 57 millioner
Les også
Måtte ta eit val
Les også
Indre Sjømannsmisjon –en døende organisasjon?
Les også
Indre Sjø og virksomheten videre