Et lommemonster åpenbarer seg på gata i Toronto i Canada. Foto: Reuters / NTB scanpix

Pokémon-jakt på Holocaust-museum

Holocaust-museet i Washington og Auschwitz-Birkenau-museet i Polen ber besøkende slutte å jakte på lommemonstre.

Det er det nye Pokémon Go-spillet som sender mobilbrukerne inn på museumsområdene. I en uttalelse fra Auschwitz-Birkenau-museet heter det at mobilspilling på den tidligere konsentrasjonsleirens område er «respektløst på mange nivåer».

Både minnesmerket i Auschwitz, Holocaust-museet i Washington og flere andre minnesmerker verden rundt har allerede meldt om besøkende som jakter på Pokémon-figurer.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Spillet, som på få dager har blitt en enorm suksess, er basert på GPS-lokalisering og 3D-grafikk, og lar spillerne via mobilkameraet jakte på lommemonstre i nærområdene rundt seg. Den ivrige jakten har allerede resultert i ankelskader, ulykker i svingdører og sammenstøt med trær.

I Sydney-bydelen Rhodes var gater og parker onsdag stappfulle av folk som jaktet på monstre, skriver Sydney Morning Herald. De lokale utplasserte vakter for å hindre at folk vandret rett ut i havna eller trafikken.

I USA har politiet oppfordret mobilspillere til å holde seg unna steder som er vanskelig tilgjengelig eller som kan innebære fare, og folk oppfordres også til å passe seg for kriminelle som kan gjøre monsterjegerne til ofre.

Les også
Derfor har Gunnar (17) anlagt Luther-sveis
Les også
Bilist blendet av sola – veltet gravstøtter
Les også
MC-klubb registrert som trossamfunn
Les også
Ungarske gravere konkurrerer i grav-graving
Les også
Politikvinne anmeldt for å si «Ha en fin dag»