Hizbollah-bevegelsens leder Hassan Nasrallah taler til tilhengere i Beiruts sørlige forsteder via video under en minneseremoni for seks Hizbollah-krigere og en iransk general som ble drept i et israelsk luftangrep i Syria 28. januar. Foto: Khalil Hassan / Reuters / NTB scanpix

– Ønsker ikke krig, men frykter ikke Israel

Hizbollah ønsker ingen ny krig mot Israel, men er klar til kamp når og hvor som helst, sier den libanesiske bevegelsens leder Hassan Nasrallah.

Nasrallah talte fredag under en minneseremoni for seks Hizbollah-krigere og en iransk general som ble drept i et israelsk luftangrep i på Golanhøydene i Syria 18. januar.

Den Iran-støttede Hizbollah-militsen tok hevn for dette angrepet sist onsdag, i et rakettangrep som kostet to israelske soldater livet i nærheten av grensen til Libanon.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Vi ønsker ingen krig, men vi er ikke redde for det, sa Nasrallah i talen som ble vist via videolink til flere tusen tilhengere sør i Beirut.

Hizbollahs øverste leder presiserer at militsen påberoper seg retten til å svare på israelsk aggresjon hvor som helst og når som helst, også utenfor libanesisk territorium.

Les også
IS hevder å stå bak angrep i Sinai
Les også
Fransk minister forsvarer avhør av åtteåring
Les også
Hizbollah-angrep mot israelske soldater
Les også
Raketter fra Syria traff Golanhøydene
Les også
Oppfordrer til å drepe Netanyahus sønner
Les også
Argentinsk reporter flyktet til Israel