Donald Trumps rådgiver og svigersønn Jared Kushner i Det hvite hus i midten av mai. Foto: Susan Walsh / AP / NTB scanpix

Kushner: USA kommer snart med fredsplan for Midtøsten

President Donald Trumps rådgiver og svigersønn Jared Kushner sier USA snart vil legge fram en ny fredsplan for Israel og palestinerne.

I et intervju med den palestinske avisa Al-Quds opplyser Kushner også at det ikke er sikkert palestinernes president Mahmoud Abbas vil støtte planen.

– Jeg er usikker på i hvilken grad president Abbas er i stand eller villig til å fullføre en avtale, sier Trump-rådgiveren.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Han forteller at USA trolig uansett vil offentliggjøre planen – selv om den ikke skulle få Abbas' tilslutning.

Kushner og den amerikanske spesialutsendingen Jason Greenblatt har denne uken besøkt flere land i Midtøsten. De har hatt minst to møter med Israels statsminister Benjamin Netanyahu, blant annet for å diskutere situasjonen i de palestinske områdene.

De to jødiske amerikanerne har ikke hatt noen møter med palestinske myndigheter – som har kuttet kontakten med USA etter at Trump anerkjente Jerusalem som Israels hovedstad. Palestinerne har lenge ønsket at Øst-Jerusalem skal bli deres hovedstad.

NTB-DPA-AFP

Les også
Israels utgangspunkt for fredsforhandlinger
Les også
Amerikanske ambassade-skilt på plass i Jerusalem
Les også
Abbas i hardt vær etter holocaust-uttalelse
Les også
Rogaland har mye å lære av Israel!
Les også
Danset for Israel