Israel utsetter behandling av eksplosivt forslag

Israels regjering har besluttet å utsette avstemningen over et svært omstridt forslag om å annektere en stor bosetting på Vestbredden.

Årsaken er tilsynelatende at statsministerBenjamin Netanyahu ønsker å samordne sin politikk mot palestinerne med administrasjonen til USAs nye presidentDonald Trump.

Blir annekteringen av bosettingen Maale Adumim vedtatt, vil det etter alt å dømme utløse enda mer frustrasjon blant palestinerne ettersom drømmen om en egen reell palestinsk stat synes enda fjernere.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Vil presse på

Trump har signalisert en mer tolerant holdning til den israelske bosetningspolitikken, som hans forgjengerBarack Obama ogEU er sterkt kritisk til.

Israels nasjonalistiske høyreside har derfor ikke lagt skjul på at de vil presse på for en mer aggressiv linje når det gjelder å innlemme deler av Vestbredden i Israel.

Søndag godkjente myndighetene iJerusalem utvidelser av tre bosetninger øst i byen. Totalt skal 566 nye boenheter føres opp.

Godkjenningen av de nye byggene ble utsatt til Barack Obama hadde avgått som USAs president, sierMeir Turgeman til israelsk radio, ifølge Reuters. Turgeman er leder av Jerusalems plan- og bygningskomité.

Skal ringe

Ekspresident Obama har vært kritisk til israelsk bosetningsaktivitet, og det er ventet at nyinnsatte Donald Trump vil føre en mykere linje. På sin siste pressekonferanse som amerikansk president brukte Obama mye tid på å forsvare beslutningen om ikke å stanse enFN-resolusjon rett før jul som fordømmer bosetningene Israel bygger i palestinske områder.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu planlegger å ringe president Donald Trump i løpet av søndagen for å gratulere med innsettelsen.