Bosetningen Maale Adumim på Vestbredden. Arkivfoto: Ammar Awad / Reuters / NTB scanpix

Israel godkjenner nye bosetninger i Jerusalem

Israel har godkjent bygging av 800 nye boliger for jødiske bosettere i og rundt Øst-Jerusalem, melder israelske medier.

Samtidig melder den israelske avisa Haaretz at det også skal bygges 600 boliger for palestinere i et arabisk nabolag i Jerusalem, trass kritikk fra høyrefløyen.

500 av de nye jødiske boligene skal bygges i Maale Adumin, en stor bosetning på Vestbredden utenfor Jerusalem, mens resten bygges i Ramot og Pisgat Zeev i utkanten av Jerusalem.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Ifølge Reuters framskynder statsminister Benjamin Netanyahu og forsvarsminister Avigdor Lieberman planene om nye jødiske boliger i Øst-Jerusalem og Maale Adumim for å blidgjøre høyreorienterte som er opprørt over byggeplanene og den siste bølgen av palestinske angrep mot israelere.

Netanyahu varslet søndag tiltak mot palestinere på Vestbredden etter flere palestinske angrep i bosetninger. I tillegg lovte han økt innsats for å styrke bosetningene.

Uttalelsene kommer etter at Midtøsten-kvartetten fredag ba Israel stanse bosetningsaktiviteten på Vestbredden om ikke tostatsløsningen skal dø. Minst 570.000 israelere har bosatt seg på Vestbredden, inkludert Øst-Jerusalem.

Les også
Midtøsten-kvartetten ber om stans i bosetting
Les også
Israel bevilger 150 nye millioner til bosetninger
Les også
Mener at bosettinger undergraver sionismen
Les også
Norskstøttet bosetning skal rives på Vestbredden
Les også
Brende: Håper fortsatt på en palestinsk stat