En gruppe flyktninger venter på å forlate kystvaktens båt etter å ha blitt reddet på Middelhavet onsdag. Foto: Guglielmo Mangiapane / Reuters / NTB scanpix

Politiet: – Flyktninger kastet over bord i Middelhavet

Italiensk politi har pågrepet 15 flyktninger som skal ha kastet 12 andre flyktninger over bord etter en krangel i en båt i Middelhavet.

– Ofrene var kristne, mens gjerningsmennene var muslimske, sier politiet i Palermo i en uttalelse torsdag.

De 15 pågrepne er siktet for religiøst motivert, overlagt drap, og fra Senegal, Mali og Elfenbenskysten. De tolv ofrene var fra Nigeria og Ghana, ifølge politiet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Overlevende har fortalt «grusomme» historier om hvordan de «kjempet mot å bli druknet», heter det i politiets uttalelse. Båten der konflikten brøt ut, satte ut fra kysten av Libya tirsdag og hadde rundt 100 personer om bord.

Giovanni Abbate i Den internasjonale flyktningorganisasjonen (IOM) sier det ikke er første gang konflikter mellom desperate flyktninger som krysser Middelhavet har et dødelig utfall:

– Det kan oppstå ekstreme spenninger om bord, alt kan skje, sier Giovanni.

Rundt 10.000 flyktninger har blitt reddet i Middelhavet bare siden fredag, ifølge IOM, som kaller den pågående flyktningbølgen «ekstraordinær».

Les også
KrF vil ha båtflyktning-svar fra Solberg
Les også
31.500 båtflyktninger har krysset Middelhavet i år
Les også
700 båtflyktninger reddet av italienske skip
Les også
400 flyktninger kan ha druknet i båtulykke