Suite 16: Alexandru (15), Andreas (19), Kevin (16), Vemund (20) og Thomas Alexander (18) med låten «Anne Lee» under generalprøven til Melodi Grand Prix lørdag kveld.

Fornøyd med gullfinale

Kevin Knutsen og de andre gutta i Suite 16 kom til finalen, men måtte gi tapt for bookmakernes favoritt.

– Det har vært en fantastisk opplevelse. Målet vårt var å nå gullfinalen. Det gjorde vi, og det føltes som en seier for oss, sier Kevin Knutsen, vokalist i boybandet Suite 16.

Etter at de siste stemmene var talt opp lørdag kveld ble det klart at Agnete Kristin Johnsen var den klare vinneren med sin låt «Icebreaker».

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Suite 16 kom på en tredjeplass totalt.

– Syk opplevelse

– Johnsen sin låt var kjempebra, og hun fremførte den veldig bra. Jeg skjønner at hun vant, sier Knutsen.

I gullfinalen konkurrerte Suite 16 mot Freddy Kalas og låten «Feel Da Rush», Laila Samuels med «Afterglow» og vinneren Agnete Kristin Johnsen med «Icebreaker».

Låta «Icebreaker» er en personlig låt til en av hennes nærmeste venninner, som sliter med depresjon. Johnsen var tydelig rørt da hun inntok scenen i Oslo Spektrum for å synge låten på nytt.

– Det er helt sykt. Jeg vil bare si tusen, tusen takk til alle som har stemt på meg og har tro på meg. Og nå skal vi til Stockholm!

For tenåringene i Suite 16 ble det med en finaleplass.

– Det har vært en syk opplevelse. Vi har fått bruke en uke i Oslo Spektrum hvor vi har fått masse erfaring med å gjøre det vi elsker å gjøre. Nå har vi vist oss frem for Norge, sier 16-åringen.

Viktig steg

Å vise seg frem i MGP med låten «Anna Lee» har vært et viktig steg i karrieren til boybandet, som allerede har en stor fanskare.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

En annen låt «Who I wanna be» har blitt spilt over to millioner ganger på Spotify.

– Stilen i denne låten er helt unik for boyband. Den er litt Kygo-aktig. Vi kommer til å sleppe flere slike låter fremover, lover Knutsen.

Helt siden 16-åringen kom inn i Suite 16 i fjor har han vært tydelig om sin kristne tro. Knutsen har gått ti år på Bergen Kristne Grunnskole og tilhører ungdomsmiljøet Awake i Credokirken i Bergen. En annen i bandet som har stått frem som kristen er Thomas Strandskogen (17), som har bakgrunn i Oslo Soul Children.

Vinneren av MGP, Agnete Kristin Johnsen, skal fremføre sin «Icebreaker» i den internasjonale finalen i Stockholm i mai.

Engasjér deg!

TIPS OSS om saker / temaer du vil at vi i Dagen skal skrive om: Engasjér deg!

*** Prøv Dagen i 1 måned for bare 1 krone.

Følg gjerne Dagen på Facebook

Dette skjer i Kristen-Norge: Stevneguiden.no er Kristen-Norges gratis møte-og stevneoversikt (det er også gratis å annonsere!)

UKENTLIG NYHETSBREV: Få noen av de viktigste nyhetssakene og debattene rett i epostkassen. Meld deg på her!


Få nyhetsbrev fra Vebjørn Selbekk:
« Hver dag sender jeg deg noen utvalgte saker og debatter som jeg mener at du bør lese! Klikk her for å melde deg på det daglige nyhetsbrevet»

Dagen er Norges eldste kristne dagsavis. På papir siden 1919. Vi gir ut avis seks dager i uken og har abonnenter over hele landet. Vi har også en eavis som kan leses hvor som helst - og når som helst.

DEBATT: dagensdebatt.no kan du selv skrive egne innlegg og publisere dem direkte på nett. Og kanskje bruker vi også innlegget ditt i avisen Dagen.

Dette skjer i Kristen-Norge: Stevneguiden.no er Kristen-Norges gratis møte-og stevneoversikt (det er også gratis å annonsere!)

ISRAEL: Få med deg nyheter fra Israel og hør podcast fra Israel-korrespondenten

ANDAKT: Følg gjerne vår andakts- og inspirasjonsside

MENIGHET: Les vår faste spalte Menighetsdoktoren

HUMOR og skråblikk finner du i Krykkjebakkposten.

TWITTER: Dagen og DagensDebatt

Les også
Vekket av stillheten
Les også
For all del ikke «kristen musikk»
Les også
Danser for å vinne europeere
Les også
I finalen, men håper de ikke vinner talentkonkurranse
Les også
Boyband-Kevin frir til Kristen-Norge