Frelsesarmeen fant 56 savnede personer

– I tillegg veileder vi mange til selv å finne sine savnede, ikke minst via internett, forteller major Inger Marit Nygård.

Frelsesarmeen i Norge fant i fjor 56 personer som var savnet. Dette er to færre enn året før.

– Vi er fornøyd med resultatet i fjor, sier major Inger Marit Nygård til Dagen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Hun er leder for Frelsesarmeens ettersøkelselseskontor i Norge.

Nyttig nettverk

– Det er i grunnen veldig få vi ikke finner av personer som er meldt savnet i Norge. Men det er verre å komme i kontakt med savnede i andre land der vi har lite nettverk. Frelsesarmeen har arbeid i 127 land, og dette er svært nyttig i vårt ettersøkelsesarbeid. Men i noen land er det svært få som arbeider med å finne ettersøkte personer, forteller Nygård.

– Hvilke saker jobber dere mest med?

– Vi opplever at det er mange unge mennesker som er veldig opptatt av å finne sine røtter, og de er på leting etter pårørende. En god del adoptivbarn prøver å finne sine biologiske foreldre, og dessuten er flere på leting etter sine halvsøsken. Det kan også være noen som savner en far som har flyttet, eller de søker etter besteforeldrenes etterkommere i for eksempel USA, svarer Inger Marit Nygård.

Rett til å vite

Hun viser til at det er flere som venter på at de skal bli 18 år, for da har de rett på å få vite hvem som er deres forfedre.

Siden Frelsesarmeens ettersøkelselsesarbeid ble startet i Norge sommeren 1897, har de funnet til sammen 58.216 savnede personer.