VARSLER: Kathy Bolkovac (til venstre) sammen med Joakim Birkeland, Marcus Vindenes og Fredrik Stegen.

Fikk verdenskjent varsler til Norge

Fredrik Stegen, Joakim Birkeland og Marcus Vindenes fra Bergen har denne uken fått en av verdens mest kjente varlsere, Kathy Bolkovac, til Bergen.

Bolkovac er kjent fra filmen «The Whistleblower» som handler om en amerikansk politikvinne som avslører utstrakt menneskehandel i Bosnia, utført av FN-ansatte.

Bolkovac spilles av den kjente skuespilleren Rachel Weisz i filmen som har vunnet flere priser. Det er i forbindelse med oppstarten av organisasjonen Fri Fremtid at Steigen, Birkeland og Vindenes inviterte Bolkovac.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Som organisasjon ønsker vi å bevisstgjøre om aktuelle samfunnsproblem med spesielt fokus på moderne slaveri, sier Stegen.

Sammen med to av kompisene sine startet han organisasjonen i november i fjor. Fri Fremtid skal holde arrangementer som vekker oppmerksomhet rundt menneskehandel. Eventuelle inntekter de får denne våren skal gå til arrangementet En Dag, som holder på Bislet 1. august.

En Dag støtter organisasjoner som «Hope for Justice» og «A21», som begge er internasjonale organisasjoner med agenda om å gjøre slutt på det moderne slaveriet. Neste uke trykker Dagen et stort intervju med varsleren Kathryn Bolkovac.

Les også
Ein raud og ein blå kristenBritisk val
Les også
Et godt bio-råd
Les også
Våre venner, nepalerne, lider
Les også
Sikrer framtiden for Lauras Hus
Les også
Angelica (9) ble solgt for en tusenlapp på Nordstrand