HJELP: – I stedet for å ta imot 8.000 syrere ville vi bruke 1 milliard kroner på infrastruktur og hjelp i de landene som virkelig kjenner trykket fra flyktningene. På den måten kunne vi ha hjulpet millioner, sier innvandringspolitisk talsmann Mazyar Keshvari i Frp.

To av fem sier ja til flere flyktninger

Færre nordmenn enn før er likegyldige til flyktningpolitikk.

Samtidig øker skepsisen til flere flyktninger voldsomt i Oslo, ifølge en meningsmåling MMI har gjort på oppdrag for Dagbladet. I målingen kommer det fram at 41 prosent av de spurte ønsker at Norge tar imot flere flyktninger enn i dag, mens 31 prosent vil ha færre flyktninger til landet.

I februar svarte 35 prosent at Norge burde holde mottaket av flyktninger på samme nivå som i dag. I juni svarte bare 20 prosent det samme. Undersøkelsen viser også at flere osloborgere sier nei til å ta imot flyktninger. Andelen har økt fra 6 til 17 prosent fra februar til juni.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

LES: Bare kristne flyktninger?

Vet hvorfor

Frps innvandringspolitiske talsmann Mazyar Keshvari mener han vet hvorfor flere Oslo-folk er negative.

– Oslo har måttet ta mye av støyten av den mislykkede flyktningpolitikken til Norge. Det er hit mange kommer først og ender opp til sist. Til tross for kostnadene ved å bosette her, sier Keshvari til Dagbladet.

LES: Bygget kirke av vrakgods

Avsporing

Han mener at debatten rundt verdens flyktningsituasjon har sporet helt av, og at feil fokus har ført til at såpass mange er positive til flere flyktninger.

– Vi bruker mye tid og energi på å diskutere andre ting enn det problemet egentlig dreier seg om. Frp vil, i tråd med anbefalingene til FNs høykommissær, hjelpe flyktningene der de er. Det er dette vi burde diskutere, sier Keshvari til Dagbladet.

Les også
Bygget kirke av vrakgods og plastBrakkeby i Calais
Les også
Gamle kristne presses ut, nye lokkes innNy bok
Les også
Aarebrot mener norske kristne svikter sine egne
Les også
Tusenvis av kvinner dør av utrygg abortDør av abort
Les også
Unntakstilstand i Myanmar etter store oversvømmelser