Barneombud Anne Lindboe har anmeldt Kilden Menighet Jæren til politiet fordi de oppfordrer foreldre til å slå tukte sine barn, i kjærlighet. Foto: Marius Hauge for Barneombudet

Menighet anmeldt av barneombudet for oppfordring til å slå barn

En nystartet menighet på Jæren mener det kan få fatale konsekvenser dersom foreldrene ikke tukter barna sine. Barneombudet har anmeldt menigheten for brudd på norsk lov.

Asbjørn Berland.

Les også:

I menighetens trosbekjennelse heter at foreldre skal oppdra sine barn i kjærlighet og dermed rose dem for det gode og irettesette dem når de er ulydige. Der heter det videre at fysisk tukt er bibelsk, men at den riktignok må utøves kontrollert – og i kjærlighet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Dette er svært alvorlig. All vold mot barn i Norge er ulovlig. Dette er helt klart et brudd på barnelovens paragraf 30 som sier at all vold mot barn er straffbar, sier barneombud Anne Lindboe til Vårt Land.

Menighetens andre leder, 26 år gamle Martin Hjellvik, sier fysisk tukt i kjærlighet kan være lette slag på baken. Han sier foreldrene ved å snakke med barna og gi dem en klem vil få barna til å forstå at de er elsket.

«Konsekvensene kan bli fatale dersom foreldrene ikke irettesetter og tukter barna sine, eller om barna forakter tukten», heter det i den lange trosbekjennelsen.

Ifølge norsk lov er det ikke lov å slå barn, heller ikke å gi dem et lett klaps. Hjellvik mener loven er tvetydig. Det mener ikke Anne Lindboe. Hun kontaktet umiddelbart Rogaland politidistrikt da hun ble gjort oppmerksom på menighetens syn på vold mot barn.

– Politiet sier de vil se alvorlig på saken og kommer til å kontakte menigheten. Jeg håper også at politiet går i dialog med barnevernet, sier Lindboe.

Kilden menighet Jæren

Nyoppstartet, evangelisk menighet på Jæren. Menigheten består av rundt 20 personer.

Menigheten omtaler seg selv som evangelisk. Medlemmene tror på Bibelens ufeilbarlighet og vektlegger Guds allmakt.

Ledere for menigheten er Asbjørn Berland og Martin Hjellvik, som også står for det meste av forkynnelsen.

«Vårt ønske er å ære Gud ved å holde oss til hans ord i alle ting. Som menighet ønsker vi å nå ut til både ufrelste og frelste som ikke har et åndelig hjem», skriver menigheten på sine nettsider.

Menighetens trosbekjennelse kan leses her.

På nett: kildenmenighet.org

Les også
– Gode alternativer til fysisk tukt av barnKilden menighet Jæren
Les også
Tukt i oppdragelsen