Biskop Bernt Eidsvig er sammen med økonomisjefen siktet for grovt bedrageri og medlemsjuks. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Bedragerisiktet biskop tilbake i jobb

Biskop Bernt Eidsvig og bispedømmets økonomisjef, som er siktet for grovt bedrageri og medlemsjuks, er tilbake i jobb. – Det er opp til paven om biskopen skal tre til side, sier leder i Oslo katolske bispedømme.

Fungerende administrative leder Lisa Wade i Oslo katolske bispedømme sier det er opp til pave Frans om biskopen skal tre til side mens politiet foretar sine undersøkelser.

– Inntil vi hører noe annet fra Vatikanet eller om det fremkommer ny informasjon i saken, fortsetter biskopen i sin stilling, skriver hun i en pressemelding.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Også bispedømmets økonomisjef går tilbake til sin jobb inntil videre.

– Siktelsen av økonomen omfatter utelukkende medlemsregistreringssaken og ikke hans egentlige arbeid. Vi har derfor funnet det forsvarlig at han fortsetter i sin ordinære stilling, til tross for den alvorlige siktelsen, sier Wade.

Biskop Bernt Eidsvig og økonomisjefen er siktet for grovt bedrageri og medlemsjuks. Det skal dreie seg om et beløp i størrelsesorden 50 millioner kroner og en praksis som har pågått over flere år.

Les også
Biskop siktet for grovt bedrageri
Les også
Svensk kirke får millionstøtte uten innmelding
Les også
Avhengig av tips for å avdekke medlemsrotKatolikkenes medlemsrot
Les også
– Medlemslistesaken er ulikt alt annet
Les også
Biskopen i Den katolske kirke visste om medlemsrot