Sørlands-avis lager TV om livssyn

– Mange snakker om livssynsmangfoldet, og derfor prøver vi å vise fram noe av dette mangfoldet, sier sjefredaktør i Fædrelandsvennen, Eivind Ljøstad.

«Midt i regionavisens nyhetsbilde snakker en biskop om fotball i himmelen, og en muslim forteller at det var rart å møte folk som ikke tror på Gud», skriver avisen i en pressemelding til KPK.

For tredje år på rad leverer Fædrelandsvennen livssynsserien «Fem på tolv» til sine lesere på nett. Første program i årets serie publiseres på torsdag kveld.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Mange snakker om livssynsmangfoldet, er opptatt av dette og ønsker mer innsikt. Derfor prøver vi å vise fram noe av dette mangfoldet, sier sjefredaktørEivind Ljøstad.

Ikke misjonere

Sjefredaktøren sier avisen har valgt å bli bedre på livssynsstoff rett og slett fordi de mener det er viktig, og at tv-serien «Fem på tolv» har blitt en sentral del av livssynssatsingen på fvn.no.

Han understreker at det ikke er avisens oppgave å misjonere.

– Også på dette området skal vi drive kritisk journalistikk, men i «Fem på tolv» viser vi at dette kan skje uten at noen bruker utestemme, sier han.

Bjørn Markussen er programleder og ansvarlig for livssynserien. Han sier gudstro og menighet for mange er avgjørende for livskvalitet, mens det for andre bare er tull.

– Religiøsitet kan styrke samholdet i en gruppe, men kan også skape avstand mellom naboer, folk og nasjoner. Dette er godt stoff for en journalist, sier han.

Årets utgave av «Fem på tolv» består av åtte program der seks gjester snakker om temaer som barnetro, da troen forandret seg, bønn og død.

Blant årets gjester erKristine Lunde-Borgersen, EM-, VM- og OL-mester i håndball,Omar Sadiq, daglig leder for Plattform - Norsk Institutt for forebygging av radikalisering og voldelig ekstremisme,Stein Reinertsen, biskop i Agder og Telemark og forfatter Bjarte Breiteig med bakgrunn fraMisjonskirken (Salem).