SENTRAL: John Pipers bøker er lest over hele verden. Her taler han på Lausanne-kongressen i Cape Town i 2010.

– Ikke alle yrker passer for kvinner

Den amerikanske pastoren og forfatteren John Piper er i hardt vær etter å ha uttalt at ikke alle yrker passer for kvinner.

Spørsmålet ble stilt fra en som selv hadde et såkalt «kompletterende» syn som sier at menn og kvinner utfyller hverandre. Kvinnen spør om hun som singel, kristen kvinne, med et kompletterende syn kan arbeide som politibetjent.

FN: Kvinner er nøkkelen til å takle naturkatastrofer

Artikkelen fortsetter under annonsen.

I sin respons vil ikke Piper svare på spørsmålet, men sier at han har kommet frem til at forskjellen mellom menn og kvinner slik den er beskrevet i Bibelen gjør at det finnes yrker og roller som strekker kjønnsforskjellene til bristepunktet. «Men jeg har ikke laget en liste. Det overlater jeg til mennene og kvinnene som er i disse posisjonene.»

Piper innrømmer at han høres ut som en dinosaur når han sier dette, men at «jeg tror ikke at det å bevege seg bort fra dinosaur-sannheter har vært godt for verden.»

Reaksjonene har ikke latt vente på seg. I nettmagasinet her.meneutics skriver spaltist Rachel Pietka at Pipers syn får tankene tilbake 200 år, da kvinner som ville påvirke fikk menn til å lese opp sine politiske syn for dem.

– Ved å utruste menn med en oppblåst forståelse av sin egen autoritet har Piper skapt et system som minner om et dominerende individ som er mer interessert i å dyrke frem underkastelse hos kvinner snarere enn underordning, skriver Pietka.

Les også
Ungarns grensegjerde mot flyktninger ferdig
Les også
De kristne i Gaza
Les også
De betaler prisen for billige t-skjorterFast fashion
Les også
– Tre pågrepet etter likfunn i ØsterrikeFlyktningkrisen i Ungarn
Les også
Fire barn, åtte kvinner og 59 menn funnet døde i lastebilen