MORO: En ung dame balanserer på en smal bjelke. Halsbrekkende konkurranser var en del av pakka til «Jesus to the nations».

Misjonsfestival avlyst og nedlagt

«Jesus to the nations», som er Norges eneste rene misjonsfestival for ungdom, blir avlyst bare fire dager før start. Nå er det bestemt at festivalen også skal legges ned for godt.

– Det er for mange ungdomsfestivaler på markedet nå, sier festivalsjef Morten Haave.

Ungdomsfestivalen er drevet av Troens Bevis Verdensevangelisering og har som mål å sette unge mennesker i brann for misjon i verden.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

I tillegg til taler med Øystein Gjerme og lovsang fra Salt Bergenskirken, skulle årets festival tilby halsbrekkende konkurranser og morsomme leker. Men det blir det ikke noe av. Færre en 100 påmeldte er under smertegrensen for festivalen som i snitt har samlet 250 ungdommer hver sommer.

Taper 100.000

Å avlyse ungdomsfestivalen får konsekvenser for både arrangør og påmeldte. «Jesus to the nations» hadde i år et budsjett på 180.000 kroner.

– Vi kommer nok til å tape rundt 100.000 kroner på å avlyse festivalen. Dette er penger vi kunne har brukt på misjonsfeltet, sier Haave.

– Men mest av alt er det trist for de ungdommene som hadde gledet seg til å komme, og som trenger å få møte Gud, sier festivalsjefen.

– Hva tror du er årsaken til manglende påmelding?

– Jeg har fått tilbakemeldinger fra noen ungdomsledere som sier at de heller drar på større ungdomskonferanser som Ufestivalen på Hedmarktoppen, Skjærgårds Music and Mission festival på Risøya og UL, for å nevne noen. Dessutener det nok vanskeligere å rekruttere til en misjonsfestival enn til en musikkfestival. Det er synd for de som bærer på et misjonskall, sier Haave.

Slår seg sammen

Misjonsfestivalen i Kvinesdal ble startet i 2000. Siden den gang har aldri et stevne blitt avlyst. Haave tror det er større konkurranse om ungdommene nå enn før, og at de små festivalene taper mest på det.

Selv om ledelsen aldri hadde tenkt at sommerens festival skulle avlyses, ble det bestemt allerede i februar at dette skulle bli den siste i nåværende form.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Planen vår er nemliog å slå denne festivalen sammen med Sommerstevnet i Sarons dal. Her samler vi allerede over 1.000 barn og unge. Når vi legger ned «Jesus to the nations» vil vi samtidig styrke hovedfestivalen med et bedre tilbud til de eldste tenåringene, forteller Haave.

STEVNEGUIDEN: Finn sommerens åndelige opplevelse

Les også
Nå tynnes det i benkeradene
Les også
Sommerslank?
Les også
– Gud holder ikke stengt i ferien
Les også
Flere unge enn eldre søker muslimske opplevelserTallene
Les også
Paulus på ferie, eller?