Skole med egen linje for aleneforeldre har suksess

Kristiansand Folkehøgskole tilbyr egne linjer for aleneforeldre og et tett samarbeid med Dyreparken.

Skolen opplever nå en kraftig økning i søkertallene foran sitt andre driftsår, opplyser rektor Tor Inge Askeland til KPK.

– Vi har fått inn rundt 150 søknader så langt. Det er godt foran fjoråret. Nå vet vi at det er langt fra alle søkere som takker ja til plassen, men det er realistisk med en god økning, sier Askeland.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

LES:Kunnskapsministeren varslar nye reglar for friskular

Skolen ligger på Dvergsnestangen like utenfor Kristiansand. Den er organisert som et ideelt aksjeselskap, og drives etterFrikirkens verdier.

Tanken er at Frikirken overtar eierskapet i løpet av noen år. Dette skoleåret har de hatt 49 elever. Skolen er godkjent for 75 elever, men har mulighet til å utvide til 90.

– Vi har budsjettert med 75, men er åpne for å utvide. Det ­kommer an på hvor store klasser vi får, sier Askeland.

Utvider tilbudet

Rektoren tror økningen skyldes at de har fått gjort en bedre jobb med å markedsføre skolen, samt at fornøyde elever har satt jungeltelegrafen i gang.

– I fjor var det mye som skulle på plass. Nå har vi fått jobbet med rekruttering og markedsføring siden september. I fjor markedsførte vi fem linjer, i år tilbyr vi åtte, og starter opp seks eller syv av disse. I tillegg har vi mange fornøyde elever. Det er den viktigste kanalen for å kunne fylle opp skolen, sier han.

LES OGSÅ:Friskole ble nektet å undervise flyktninger

I fjor fikk folkehøyskolen oppmerksomhet da de som første folkehøgskole tilbød en egen linje designet for enslige foreldre. I år har fire aleneforeldre gått på skolen, og Askeland satser på like mange i år.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det er en litt mer omfattende prosess å få alt på plass for disse søkerne. I forbindelse med oppstart var det en del ting som ikke var på plass før i juni-juli, da ble det vanskeligere å planlegge. Vi har ti plasser på linjen og håper på minst like mange elever som i år, sier Askeland.

Samarbeid

De to mest populære tilbudene er reiselinjen Global, samt Dyr og Natur, hvor skolen samarbeider tett med Kristiansand Dyrepark. Allerede nå er det 60 søkere til 30 plasser på sistnevnte.

– Dyr er kjempepopulært blant mange ungdommer. Her får man nærhet til både små og store dyr. Mellom høst- og vinterferien er elevene i Dyreparken to dager i uken. Det å få komme så tett på trekker mange. I tillegg får de være med på sauesanking, jakt, slakting og mye annet spennende, forteller Askeland.